thuis vakantie vieren

Je hoeft niet altijd weg. Zo vier je thuis vakantie

Hoe zorg je ervoor dat je dat vakantiegevoel te pakken krijgt als je thuis vakantie viert?

Hoe zorg je ervoor dat je dat vakantiegevoel te pakken krijgt als je thuis vakantie viert?

Vakantie vieren in eigen land

Er zijn verschillende redenen om niet op vakantie te gaan. Misschien kies je er bewust voor, omdat het heerlijk is om in je eigen omgeving vakantie te vieren. Tijdens een staycation kun je alle hobbyprojecten oppakken waar je tijdens drukke werkweken niet aan toekomt. Het kan ook zijn dat een vakantie simpelweg niet binnen je budget past. Uit onderzoek van Nibud blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders dit jaar niet op vakantie gaat. Voor 64 procent daarvan is een vakantie te duur. Als geld voor jou de reden is om niet op vakantie te gaan, ben je niet de enige.

Vakantiegevoel als je thuis bent

Plan toch een vakantie in, ook als je geen plannen hebt om weg te gaan. Je hebt de tijd nodig om bij te komen, even los te komen van je werk en andere dagelijkse verplichtingen. En weet je wat… Dat kan net zo goed thuis als in het buitenland. Vraag je eens af waar jij een echt vakantiegevoel van krijgt. Is het de vrijheid, leven zonder klok, een boek lezen, buiten leven of de hele dag actief zijn in de natuur?

Kijk met andere ogen naar je omgeving

Op vakantie is alles om je heen nieuw en dat zorgt er vaak voor dat je terugkomt frisse inspiratie. Ook thuis kun je voor dat gevoel zorgen. Ga er eens op uit met een camera en kijk naar je eigen omgeving alsof je alles voor het eerst ziet. Misschien is er een lokaal toeristenbureau waar je wat folders met tips voor wandelingen en activiteiten kunt scoren. Als je geen inspiratie hebt, kun je geocaching proberen. Aan de hand van coördinaten ga je op zoek naar een ‘schat’.  De kans is groot dat je op die manier op plekken komt waar je nog niet eerder geweest bent.

Leuke dingen doen in eigen land

Zijn dagjes weg en leuke dingen doen voor jou onderdeel van vakantie vieren? Dat hoeft gelukkig niet altijd veel te kosten. Er zijn genoeg gratis uitjes te verzinnen. Wat dacht je van een blotevoetenpad? De meeste kosten maar een paar euro en sommige zijn zelfs gratis toegankelijk. Ga de natuur in; uitwaaien in de duinen of picknicken aan de rand van het bos. Plak er een nachtje weg aan vast door creatief te zijn. Misschien heb je vrienden met een grote tuin waar je een nacht een tent mag opzetten of zit er iemand te springen om een kattenoppas tijdens zijn of haar eigen vakantie.

Meer tips voor je staycation

Hoe krijg jij thuis een vakantiegevoel?

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen