blotevoetenpad

Doen! 5x de leukste blotevoetenpaden

Schoenen uit en gaan! Op een blotevoetenpad wandel je op blote voeten een route over verschillende ondergronden. Over hout, gras of modder die tussen je tenen kruipt.

Schoenen uit en gaan! Op een blotevoetenpad wandel je op blote voeten een route over verschillende ondergronden. Over hard hout, kriebelend gras of modder die tussen je tenen kruipt.

Op blote voeten lopen is gezond

De kinderen zullen het geweldig vinden en op blote voeten lopen, heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen. Door op blote voeten te lopen train je de spieren en gewrichten rondom je voeten, enkels en kuiten. De rest van je lichaam steunt op je voeten. Sterke spieren zijn dus goed voor je hele lijf. Tegelijkertijd zorgen de verschillende ondergronde voor een kleine voetmassage.

Deze blotevoetenpaden zijn een aanrader

De Lieteberg – Zutendaal (BE)

Vlak over de grens bij Maastricht vind je De Lieteberg. Een blotevoetenpad van bijna drie kilometer lang. Kiezels, zand, hellingen, warme en zachte ondergronden wisselen elkaar af. Onderweg kom je genoeg vermaak tegen (hallo, hangbrug en uitkijktoren!).
De Lieteberg – kinderen: €4, volwassenen: €5

Toon Kortooms Park – Deurne

Middenin de Peel kun je met je voeten de natuur ontdekken. Er zijn verschillende paden en ondergronden die je voeten prikkelen. Op het klankpad kun je zelf muziek maken. Onderweg kom je bij in een hangmat of op een bankje of je ontdekt één van de hutten.
Toon Kortooms Park – €3,50 per persoon

Blotevoetenpark – Brunssum

Hindernisbanen over de vijver, een doolhof en geinige voetenspelletjes. Op dit blotevoetenpad van vier kilometer krijgt op blote voeten lopen een nieuwe betekenen.
Blotevoetenpark – tot 2 jaar: gratis, tot 12 jaar: €4, volwassenen: €7

Blotevoetenpark Opende – Opende

In het Westerkwartier in Groningen ligt een gratis blotevoetenpad. Voor de allerkleinsten is er een korte versie van 1,6 kilometer, hier vind je de meeste bruggen en speeltoestellen. Je kunt ook kiezen voor ruim drie kilometer voetenfun.
Blotevoetenpark Opende – gratis

Hof van Twello – Twello

Pak eenextra outfit in, want bij Hof van Twello kun je helemaal los. Van de glijbaan in de leemkuil of bouwen aan de leemwand. Na afloop kom je bij in de theetuin of op het terras.
Hof van Twello – tot 5 jaar: gratis, tot 12 jaar: €4, 13+: €6,50

Lees al onze tips voor leuke dingen doen.