Wat te doen in de herfstvakantie?

Wat te doen in de herfstvakantie?

Zijn de kinderen een week thuis voor de herfstvakantie en ben je daarom op zoek naar leuke activiteiten voor het hele gezin? Ontdek dan in dit artikel leuke uitjes.

Activiteiten in de herfstvakantie

De kinderen een week lang thuis en onvoorspelbaar weer is geen ideale combinatie. Wat als de regen met bakken uit de hemel komt en al je plannen in het water vallen? Of wat als het juist ineens stralend weer is en je eropuit wil? In dit lijstje vind je leuke activiteiten voor de herfstvakantie waarbij rekening wordt gehouden met het weer.

Herfstwandeling in het bos

Niet alle activiteiten hoeven geld te kosten. Maak een wandeling in een van de prachtige Nederlandse bossen, zoals de Hoge Veluwe, of de Loonse en Drunense Duinen. Frisse lucht doet iedereen goed en de kinderen kunnen lekker uitrazen. Wie weet komen jullie nog kastanjes, dennenappels en eikels tegen waar je thuis een leuke creatie mee kunt maken.

Lees ook: 25 leuke activiteiten met kinderen op een regenachtige dag

Bezoek aan een pretpark

Met een beetje geluk heb je nog mooi weer en is het niet te koud om pretparken en attractieparken te bezoeken. Heb je nog kortingskaarten liggen voor de Efteling, Toverland of Walibi? Misschien is dit een goede week om een bezoek te brengen. Wil je minder besteden? Bezoek dan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Een leuk themapark waar de prijzen nog wel betaalbaar zijn.

Dagje dierentuin

Zeuren de kinderen al tijden dat ze naar de dierentuin willen? De herfstvakantie leent zich er uitstekend voor. Breng een bezoek aan een van de dierentuinen in Nederland, zoals Burgers’ Zoo, Diergaarde Blijdorp of Safaripark Beekse Bergen.

Museumbezoek

Nederland heeft verschillende musea die geschikt zijn voor alle leeftijden. Wat dacht je van een bezoek aan het NEMO Science Museum, het Rijksmuseum of het Nederlands Openluchtmuseum? Of ga naar de Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Indoor activiteiten

Slecht weer vraagt om activiteiten die je binnen kunt doen. Denk aan indoor trampolinespringen, klimmen in een klimhal of een bezoek aan een indoor speeltuin. Als de kinderen groter zijn is een bezoek aan een arcade ook leuk voor urenlang speelplezier.

Lees ook: Slaat de verveling toe? 19 gratis activiteiten om te proberen

Knutselen

Als je lekker thuis wil blijven, kun je een knutselmiddag organiseren. Ga eerst naar buiten om bijvoorbeeld blaadjes en kastanjes te verzamelen. Of koop een paar kleine pompoenen. Maak vervolgens herfstdecoraties, zoals bladslingers, pompoenversieringen en vogelvoederhuisjes.

Herfstfestivals

Er worden tijdens de herfstvakantie verschillende kinderfestivals georganiseerd. Ontdek online welke festivals er in jouw regio plaatsvinden waar je met het gezin naartoe kunt.

Kookworkshops

Vinden je kinderen het leuk om te koken? Organiseer dan thuis een kook- of bakworkshop en maakt samen lekkere herfstige gerecht, zoals pompoensoep, appeltaart en stoofschotels.

Vriendin’s favoriet

Deze populaire regenlaarzen zijn vervaardigd uit duurzaam natuurrubber en neopreen, waarborgend voor langdurig comfort en bescherming tegen vocht. Ze zijn waterdicht, met een antislip zool voor optimale grip. Ze zitten comfortabel, zijn perfect voor buitenactiviteiten en eenvoudig te reinigen met water en zeep. Ideaal voor regenachtige dagen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images