Ontwerp Zonder Titel 2020 03 27t143846.809

Toch nog een uitstapje: deze 7 musea bieden gratis virtuele tours aan

Met het hele gezin een museum bezoeken, zit er voorlopig niet in. Maar wat dacht je van een virtueel uitstapje?

1. Rijksmuseum

Online biedt het Rijksmuseum maar liefst 700.000 kunstwerken aan. Ook kan je via de website verschillende podcasts beluisteren en bevat de app een virtuele rondleiding door het museum.

2. Van Gogh Museum

Ook de collectie van het Van Gogh Museum is online te vinden. Daarnaast zijn schoolles voor het basis- en middelbaar onderwijs beschikbaar en verschijnt elke dag informatie over Vincent van Gogh op de sociale media-kanalen van het museum.

3. Naturalis in Leiden

Via een zogenoemde BioPortal biedt het museum toegang tot de Nederlandse natuurhistorische collecties. Ook heeft Naturalis een app waar een virtuele rondleiding door het museum wordt gegeven door Freek Vonk.

4. NEMO

Dit museum stelt kinderen in staat om thuis wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Zo kunnen zij leren hoe zij energie uit citroenen kunnen halen.

5. Het Louvre in Parijs

Ook dit museum biedt een virtuele tour aan, waar je onder meer de Mona Lisa kunt aanschouwen. Ook tapijten en beeldhouwwerken zijn te zien.

6. British Museum in Londen

Het British Museum heeft een database met maar liefst 4 miljoen kunstobjecten die je kunt doorzoeken. Ook biedt het lesmateriaal voor scholieren.

7. Guggenheim Museum in New York

Het Guggenheim Museum biedt zowel een online collectie als een virtuele rondleiding aan. Hiermee krijg je het idee dat je je écht in het gebouw begeeft.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen