Leuke dingen doen

De wetenschap zegt: tijd doorbrengen met je vriendinnen is goed voor je gezondheid

Heb jij je vriendinnen al een tijd niet meer gezien? Hoog tijd om een afspraak in te plannen. Elkaar zien is niet alleen goed voor jullie band, maar ook voor jullie gezondheid.

En jawel, dat is bewezen.

Onderzoek

Voor een Amerikaanse studie bestudeerden wetenschappers 200.000 mensen en focusten zich op het effect van vriendinnen op hun gezondheid. Wat bleek? De deelnemers die veel waarde hechten aan vriendschappen, voelden zich gezonder en gelukkiger dan degenen die dit minder belangrijk vonden. Daarnaast zagen zij dat dit effect toenam naarmate iemand ouder wordt.

Kwaliteit vriendschappen

Voor een tweede onderzoek kregen 8000 50-plussers de vraag hoe het ervoor stond met de kwaliteit van hun vriendschappen. Hieruit kwam naar voren dat mensen die stress ondervonden door hun vrienden eerder te maken krijgen met chronische ziekten. De deelnemers met positieve vriendschappen waren daarentegen vaker gezond.

Stress

De verklaring zou volgens de wetenschappers alles te maken hebben met stress. Positieve vriendschappen zorgen voor minder stress en dat is goed voor het immuunsysteem. Daarnaast geven je vriendinnen een goed gevoel en biedt het hebben van een luisterend oor ontspanning.

Dus: waar wachten jullie nog op? Tijd voor een nieuwe date.

Bron: Libelle.be

Lees ook: bewezen: vrienden die samen drinken, hebben meer kans om voor altijd bevriend te blijven

Reageer op dit artikel