Leuke dingen doen

Deze series en films verschijnen in mei op Netflix

Nu het mooie weer een beetje uitblijft, zitten wij het liefst op de bank met een bak popcorn. En dat komt goed uit, want Netflix brengt deze maand een flinke lijst nieuwe titels uit.

Series

Undercover

De allereerste Nederlandse Netflix-serie is een feit. Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers, is een van de grootste XTC-producenten ter wereld. Zijn netwerk komt in gevaar wanneer twee undercoveragenten komen infiltreren. Vanaf 3 mei te zien.

Dead to me

In deze duistere komedie ontstaat er een vriendschap tussen de bittere Jen en de excentrieke Judy. Ze hebben iets gemeen, want beide vrouwen hebben iemand verloren. Judy helpt Jen uitzoeken wie haar man vermoord heeft, maar is ze wel te vertrouwen? Vanaf 3 mei te zien.

The society

Als op een dag ineens alle ouders uit de stad verdwenen zijn en er alleen tieners overblijven, breekt er chaos uit. Ze moeten samen hun stad opnieuw opbouwen. Vanaf 10 mei te zien.

WHAT / IF

We kennen Renée Zellweger natuurlijk als Bridget Jones, maar in deze thriller speelt ze een mysterieuze vrouw die een aantrekkelijk, maar dubieus voorstel doet aan een pasgetrouwd stel. Wat er precies gaat gebeuren, is nogal vaag. Misschien moeten we maar gewoon kijken. Vanaf 24 mei te zien.

When They See Us

Deze vierdelige serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1989 werden vijf Afro-Amerikaanse en Spaanse jongeren ondervraagd over een verkrachting in Central Park, New York. Ze werden veroordeeld en hebben dertien jaar onterecht achter de tralies gezeten. Pas in 2014 werden hun namen gezuiverd. Vanaf 31 mei te zien.

Series met een nieuw seizoen

– Lucifer, seizoen 4 (8 mei)
– Easy, seizoen 3 (10 mei)
– The Rain, seizoen 2 (17 mei)
– Nailed It!, seizoen 3 (17 mei)
– She’s gotta have it, seizoen 2 (24 mei)
– Good Girls, seizoen 2 (31 mei)

Bekijk ook onze Netflix-tips van vorige maand

Films

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

In de jaren ’60 en ’70 vermoordde de Amerikaanse Ted Bundy tientallen vrouwen. Na het succes van de documentaireserie Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes komt Netflix nu met een film over een van de meest gevreesde seriemoordenaars ooit. Vanaf 3 mei te zien.

Dumplin’

De Texaanse Willowdean krijgt veel opmerkingen over haar gewicht, maar schrijft zich als protest in bij een schoonheidswedstrijd die wordt georganiseerd door haar moeder (Jennifer Aniston), voormalig schoonheidskoningin. Veel meisjes volgen haar voorbeeld. Vanaf 3 mei te zien.

The Last Summer

Deze film volgt een groep jongeren die hun laatste zomer beleven voor ze gaan studeren. Dat heeft een enorme invloed op liefdes, vriendschappen en de relatie met hun ouders. Vanaf 3 mei te zien.

Wine Country

In deze feel goodfilm gaat een groep vriendinnen naar een wijnoord in Californië om de vijftigste verjaardag van Rebecca te vieren. Maar door de alcohol komen veel spanningen uit het verleden naar boven. Vanaf 10 mei te zien.

The Perfection

Natuurlijk mag een thriller niet ontbreken in dit lijstje. De professionele cellist Charlotte zoekt haar oude leraar op. Hij heeft zich inmiddels ontfermt over een nieuw talent: Lizzie. Als zij met elkaar in contact komen, heeft dat bizarre gevolgen. Vanaf 24 mei te zien.

Always be my Maybe

Van Sasha en Marcus, twee jeugdvrienden, werd verwacht dat ze voor altijd samen zouden blijven. Toch duurde het vijftien jaar voor ze elkaar weer zagen. En dat levert vooral veel ongemakkelijke momenten op. Vanaf 31 mei te zien.

Foto: Jo Voets

Reageer op dit artikel