Op deze datum verschijnt de omstreden Netflix-film over Ted Bundy

Op deze datum verschijnt de omstreden Netflix-film over Ted Bundy

In de jaren ’60 en ’70 vermoordde de Amerikaanse Ted Bundy tientallen vrouwen. Netflix komt nu met een film over een van de meest gevreesde seriemoordenaars ooit.

In de jaren ’60 en ’70 vermoordde de Amerikaanse Ted Bundy tientallen vrouwen. Netflix komt nu met een film over een van de meest gevreesde seriemoordenaars ooit.

Film over Ted Bundy

Na het succes van de documentaire Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes komt Netflix nu met een speelfilm over de seriemoordenaar. In Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile zien we hoe hij tot zijn afschuwelijke daden komt. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Teds vriendin Elizabeth Kloepfer, gespeeld door Lily Collins. Zij ontkende jarenlang de moorden die haar vriend pleegde, maar gaf hem uiteindelijk aan bij de politie. De rol van Ted Bundy wordt gespeeld door Zac Efron.

Lees ook: dit zijn de beste documentaires op Netflix

Gruwelijke daden

Ted Bundy werd in 1979 ter dood veroordeeld voor de moord op twee studentes. Een jaar later kreeg hij dezelfde straf voor een moord op een 12-jarig meisje. Hij was op dat moment ook verdachte in maar liefst dertig moordzaken in vijf Amerikaanse staten. Ted vroeg zijn slachtoffers meestal om hulp, lokte ze mee naar zijn auto en sloeg ze daar bewusteloos. Bij de gevonden lichamen werden ook sporen van wurging en verkrachting aangetroffen. In 1989 werd Bundy op 43-jarige leeftijd geëxecuteerd. Vlak voor zijn dood bekende hij de moord op twintig vrouwen, al wordt geschat dat hij bijna honderd vrouwen om het leven zou hebben gebracht.

Ook interessant: de Netflix-documentaire over Maddie McCann

Omstreden film

De film is nogal omstreden, omdat de makers Ted Bundy zouden romantiseren. Bundy stond bij veel vrouwen bekend als een charmante, aantrekkelijke man. Hierdoor zou hij iedere vrouw om zijn vinger kunnen winden. Toch moeten we niet vergeten dat we hier vooral om een gruwelijke moordenaar gaat. De film werd al getoond op verschillende filmfestivals. Toen werd ter promotie een andere trailer laten zien, waarin de nadruk op zijn charmes lag. Netflix heeft een andere trailer uitgebracht die laat zien dat hij gewoon een monster was.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile is vanaf vrijdag 3 mei te zien op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen