wandelen

Dit zijn de mooiste wandelroutes in Noord-Brabant

Dat wandelen heel fijn en gezond is, lijken nu steeds meer mensen ontdekt te hebben. Daarom hebben we in dit artikel de mooiste wandelroutes in Noord-Brabant voor je op een rijtje gezet.

1. Loonse en Drunense duinen

Lengte: 5.5 kilometer

Wist je dat de grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch liggen? In deze ‘Brabantse Sahara’ hoef je niet op de paden te blijven, maar kun je op eigen houtje de vlakte verkennen. Download deze route.

2. Huis ter Heide

Lengte: 6.32 kilometer

Op deze route vind je prachtige bossen, open velden en weidse vennen. Met een beetje geluk sta je oog in oog met een Schotse hooglander. Volg de rode paaltjes of download deze route.

3. Oisterwijkse bossen en vennen

Lengte: 10 kilometer

Dit natuurgebied is bijzonder, want je vindt hier maar liefst 80 vennen. Je kunt er herten en reeën spotten en als je goed kijkt ook verschillende insecten en waterbeestjes. Download deze route.

Lees ook: Waarom je het beste ’s ochtends kunt gaan wandelen

4. Brabantse vennen

Lengte: 16 kilometer

Voor de bikkels: een wat langere route. We gaan terug in de tijd, want in dit gebied hebben de eerste Brabantse bewoners zich gevestigd. Als je hier wandelt, kom je de laatst overgebleven vennen, beemden en heidevelden tegen. Download deze route.

5. Brabantse Biesbosch

Lengte: 10 kilometer

Dit gebied werd begin 15e eeuw onder water gezet door de Sint-Elizabethsvloed. Daarna spoelde er toch weer grond aan. Nu lijkt het water toch de baas te zijn in de Biesbosch. Het zorgt in ieder geval voor een prachtig gebied met veel dieren. Download deze route.

Lees ook: Wauw: zoveel calorieën verbrand je met wandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen