Wauw: zoveel calorieën verbrand je met wandelen

Wauw: zoveel calorieën verbrand je met wandelen

Door het bos, over de hei of gewoon in het park: wandelen is een fijne en makkelijke manier om calorieën te verbranden. En dat zijn er veel meer dan je denkt.

Meer dan je denkt

In 2016 bleek uit onderzoek van Southern Methodist University dat je met wandelen veel meer calorieën verbrandt dan werd gedacht. Dat komt omdat tijdens eerder onderzoek geen rekening werd gehouden met verschillende lichaamstypes. Hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt met wandelen, kun je zelf uitrekenen. Dat doe je met behulp van de MET-waarde. Dat zijn de hoeveelheid verbrande kilocalorieën, per lichaamsgewicht in kilo, per aantal uur. Hoe zwaarder de inspanning, hoe hoger de MET-waarde.

Bereken het zelf

Met rustig wandelen (3-5 km/uur) verbrand je ongeveer 3,5 calorieën, per lichaamsgewicht in kilo, per uur. Met stevig wandelen (5-6 km/uur) zijn dat 4,3 calorieën. Weeg je 65 kilo? Dan verbrand je met een uur wandelen op een rustige snelheid ongeveer 227 calorieën (65 x 3,5). Als je op een hoger tempo wandelt, verbrand je zo’n 279 calorieën. Hieronder delen we nog een paar voorbeelden. Let op: dit is een indicatie. Hoeveel calorieën je precies verbrandt is per persoon verschillend.

Afvallen lukt niet meer: dit is de reden volgens een deskundige

70 kilo

Rustig wandelen: 245 calorieën per uur
Stevig wandelen: 301 calorieën per uur

75 kilo

Rustig wandelen: 262 calorieën per uur
Stevig wandelen: 322 calorieën per uur

80 kilo

Rustig wandelen: 280 calorieën per uur
Stevig wandelen: 344 calorieën per uur

90 kilo

Rustig wandelen: 315 calorieën per uur
Stevig wandelen: 387 calorieën per uur

100 kilo

Rustig wandelen: 350 calorieën per uur
Stevig wandelen: 430 calorieën per uur

Bron: RTL Nieuws, Voedingscentrum

Tip van de redactie

Van Afvallen met gezond en vooral lekker eten zijn al meer dan 150.000 exemplaren verkocht! Dit boek bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Afvallen Met Gezond En Vooral Lekker Eten
Bekijk bij bol.com