Makkelijk recept voor kruidnoten: zo bak je de lekkerste

Kruidnoten over na pakjesavond? Dit kun je ermee doen

Pakjesavond is geweest, maar wat doe je met al die overgebleven kruidnoten? Niet weggooien, in ieder geval. Met deze tips komt het snoepgoed nog goed van pas.

Pakjesavond is geweest, maar wat doe je met al die overgebleven kruidnoten? Niet weggooien, in ieder geval. Met deze tips komt het snoepgoed nog goed van pas.

1. Beleg voor op brood

Stamp of verkruimel een handje kruidnoten, zodat je ze kunt gebruiken als broodbeleg. Het lijkt een beetje op Schuddebuikjes of Speculoos, maar dan anders.

2. Maak er een sausje van

Met een beetje witte port, vleesfond en pepernoten maak je een verrukkelijke saus. Heerlijk voor bij een (herten)biefstukje!

3. Taartbodem

Gebruik je kruidnoten als alternatieve bodem voor bijvoorbeeld een kwarktaart. Stamp het snoepgoed, meng er wat gesmolten boter door en je bodem is klaar voor gebruik.

4. Kruidnoten in de yoghurt

Maak je ontbijt of lunch net even wat specialer met wat kruidnootjes. Hak het snoepgoed fijn en rooster het ongeveer 10 minuutjes in de oven. Je eigen – misschien niet zo gezonde, maar wel lekkere – ‘granola’!

5. ‘Pindarotsjes’

Smelt wat chocolade en vermeng het met wat kruidnoten. Maak er hoopjes van en leg ze op bakpapier om ze af te laten koelen. Zo heb je je eigen kruidnotenrotsjes voor bij de koffie.

6. Collega’s

Wie toch nog kruidnoten over heeft, kan de zakken het beste meenemen naar werk. Wedden dat-ie binnen een paar uur helemaal op is?

Bron: AD, hipenhot

Lees ook: makkelijk recept voor kruidnoten: zo bak je de lekkerste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen