5x waarom dubbeldaten goed is voor je relatie

5x waarom dubbeldaten goed is voor je relatie

Kun je je de laatste keer dat je op een dubbeldate bent geweest niet meer herinneren? Plan er dan snel eentje in met je beste vriendin. Dubbeldaten is namelijk goed voor je relatie.

Waarom dubbeldaten goed is voor je relatie

Door dagelijkse beslommeringen is het niet altijd even makkelijk om tijd vrij te maken voor je partner en jezelf. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. Om de volgende redenen kikker je namelijk op van een dubbeldate met vrienden.

1. Het maakt de relatie hechter

Zo’n onbezorgde avond met vrienden geeft jullie relatie een boost. Door de interactie van je partner met jullie vrienden bekijk je hem/haar (weer) van een positieve kant, wat de verliefde gevoelens aanwakkert. Grote kans dat je na een succesvolle avond met een grote glimlach weer huiswaarts keert.

Lees ook: Dít is waarom dubbeldaten met andere ouders zo’n goed idee is

2. Een avond met de meiden/mannen is net zo belangrijk als avonden met andere koppels

Naast dat het belangrijk is dat je een eigen leven leidt naast je relatie, is zo’n avond met andere koppels minstens zo belangrijk als jouw meidenavond. Het helpt om een vriendschap als koppel op te bouwen, wat fijn is om te hebben naast een handvol goede vriendinnen.

3. Het trekt je uit de dagelijkse sleur

Normaal gesproken ben je druk bezig met je werk en het gezin en is er weinig tijd voor jou. Hetzelfde geldt voor je partner. Door eens op dubbeldate te gaan word je uit de dagelijkse sleur getrokken. Zeker als het iets is wat je niet zo vaak doet.

4. Het stimuleert je om het even over wat anders te hebben

Valt het je op dat je het tijdens date nights vooral hebt over die vervelende collega op werk en de kinderen? Dan helpt een dubbeldate jullie om het eens over wat anders te hebben. Zodra je met een koppel bent, verandert het gespreksonderwerp vaak ook. Van luchtige gesprekken met grapjes tot het serieuzere werk: het helpt je om je gedachten even te verzetten.

Lees ook: Déze vijf sterrenbeelden zijn het best in lange, duurzame relaties

5. Je kunt advies vragen en geven

Door tijd door te brengen met een ander stel kom je erachter dat je niet de enige bent met bepaalde problemen in het leven en je relatie. Weten dat je niet de enige bent, kan al als een opluchting voelen. Bovendien kunnen jullie elkaar advies geven bij moeilijke zaken waar je zelf zo snel het antwoord niet op weet. Soms moet je nu eenmaal de raad van een ander horen voordat je door kunt gaan.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.