dubbeldaten

Dít is waarom dubbeldaten met andere ouders zo’n goed idee is

Als ouders is het soms lastig om een avondje iets voor jullie zelf te doen. Dit is waarom dubbeldaten met andere ouders zo’n goed idee is.

Dubbeldaten

Natuurlijk is het heel leuk om met vriendinnen een avondje naar het terras te gaan of samen met jullie vriendengroep ergens te gaan eten. Door tijd door te brengen met jullie vrienden, laden jullie op en komen jullie even los van thuis. Toch maak je je misschien druk om de kinderen of wil je stiekem niet te laat naar huis. Je uurtjes slaap zijn ondertussen heilig geworden. Dít is waarom het heel fijn is om als ouders met andere ouders te gaan dubbeldaten.

1. Jullie snappen elkaar

Ja natuurlijk proberen je vriendinnen jouw situatie te begrijpen. Dat is heel lief, maar alleen andere ouders begrijpen écht waar je soms doorheen gaat. Kinderen zijn fantastisch, maar soms kun je aan jezelf twijfelen en is het fijn om te horen dat andere ouders ook struggelen.

2. Verhalen

Heel leuk al die verhalen over je kinderen, maar (helaas) zit niet iedereen hier altijd op te wachten. Ouders die óók kinderen hebben, hebben vaak dezelfde behoefte. Zo kunnen jullie schaamteloos eindeloos verhalen vertellen over jullie koters.

Lees ook: Kattenbaasjes, opgelet: katten zien hun baasjes vaak als hun ouders

3. Oppas

Twijfel je of je de oppas de juiste instructies hebt gegeven of wil je gewoon even checken of alles goed gaat thuis? In het bijzijn van andere ouders kun je gewoon even bellen. Zij snappen dit en er is geen schaamte.

4. Op tijd naar huis

Een avondje met vrienden is leuk, maar soms voel je je bezwaard als je weer als eerste naar huis vertrekt. Als je afspreekt met andere ouders, is dit probleem direct verholpen. Ook zij hechten veel waarde aan een goede nachtrust en zo vertrekken jullie zonder schuldgevoel naar huis.

Lees ook: Lizette: ‘Ik moest kiezen: mijn ouders of mijn vriend’

Foto: GettyImages
Bron: GiggleMagazine.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen