Ontwerp Zonder Titel 2021 06 17t100402.447

Dít zijn de leukste Netflix films om samen met je vader te kijken

Deze zondag is het alweer Vaderdag. Wij zetten een aantal leuke Netflix films op een rijtje om samen met je vader te kijken.

1. My Octopus Teacher

Deze film vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse filmmaker Craig Foster. Hij heeft last van een burn-out en zwemt iedere dag in de ijskoude zee van Zuid-Afrika. Op een gegeven moment komt hij een bijzondere metgezel, namelijk een jonge nieuwsgierige octopus, tegen. De twee winnen elkaars vertrouwen. Deze nieuwe vriendschap blijkt ook invloed te hebben op de relatie tussen Craig en zijn eigen zoon.

2. Step Brothers

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly) zijn twee volwassen kerels die beiden nog thuis wonen. Brennan woont bij zijn moeder en Dale bij zijn vader. Het liefst blijven de twee nog jaren thuis wonen, maar dan gebeurt er iets onverwachts. De moeder van Brennan en de vader van Dale worden verliefd en besluiten te trouwen. Nu worden de twee heren dus stiefbroers.

3. The Mitchells vs. The Machines

Deze komische animatiefilm vertelt het verhaal van een doorsnee gezin dat de wereld van een robot apocalyps moet redden. Dochter Katie is een beetje een buitenbeentje, maar is dolblij als ze wordt toegelaten tot de filmacademie. De natuurliefhebbende vader heeft het idee om zijn dochter zelf naar school te brengen en er een laatste familievakantie van te maken. Alsof dit nog niet ongemakkelijk genoeg is, krijgt de familie dus ook nog te maken met een robot apocalypse.

Lees ook: Dít zijn de 7 populairste Netflix-films van dit moment

4. The Big Lebowski

Jeffrey Lebowski, ook wel ’the dude’ genoemd, krijgt op een dag bezoek van twee mannen die hem (heel veel) geld afhandig willen maken. Ze zien hem namelijk aan voor een andere Lebowski die miljonair is. De jongens urineren ook nog eens op Jeffrey’s geliefde tapijt. Jeffrey besluit zijn rijke naamgenoot een bezoekje te brengen en te kijken of hij misschien wat geld kan krijgen voor een nieuw tapijt.

5. Inglorious Basterds

Inglorious Basterds is een Amerikaans Duitse fictieve oorlogsfilm uit 2009. Shosanna Dreyfus is getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt. In Parijs gaat ze een filmtheater runnen. Ondertussen wordt er ergens anders in Frankrijk door een groep Joodse soldaten wraak genomen op de nazi’s.

6. Coach Carter

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ken Carter. De basketbal coach krijgt veel kritiek op zijn manier van lesgeven. Zo stelt hij hoge eisen aan de schoolprestaties van zijn team en laat hun hierover een contract tekenen. Het doel is om mét discipline zijn team te laten winnen, zowel op het veld als op school.

Lees ook: Deze 7 films zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Foto: GettyImages
Bron: RealSimple, Moviemeter