The Notebook films waargebeurd verhaal

Deze 7 films zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Bij sommige films is het overduidelijk dat ze gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Maar bij deze 7 films is dat iets minder bekend.

1. The Notebook

Nicolas Sparks, de schrijver van het gelijknamige boek, baseerde het verhaal op de love story van zijn schoonouders. In deze klassieker beleven Allie en Noah een zomer vol passie en romantiek. Na de zomer groeien ze, op aandringen van Allie’s ouders, uit elkaar.

2. 50 First Dates

Nog zo’n romantische klassieker. De film is gebaseerd op het verhaal van Michelle Philpots, die door ernstig hersenletsel in 1985 en 1990 haar geheugen kwijtraakt. Elke ochtend vertelt haar partner opnieuw over hun huwelijk en het ongeluk.

3. Good Will Hunting

Een scène in deze film uit 1997 – waarin schoonmaker Will een enorm talent voor wiskunde blijkt te hebben – is gebaseerd op een verhaal van Kyle, de broer van Matt Damon (een van de hoofdrolspelers). Kyle bezocht een natuurkundige aan de Massachusetts Institute of Technology. In de gang hingen allemaal schoolborden. Creatief als Kyle is, tekent hij een schoolbord vol met een (neppe) wiskundige formule. De tekening is vervolgens maanden onaangeraakt op het bord blijven staan.

4. The Shining

In 1974 sliep Stephen King – schrijver van het boek The Shining – samen met zijn vrouw in kamer 217 in het Stanley Hotel in Estes Park, Colorado. Net als veel andere mensen hoorde hij vreemde geluiden en had hij allerlei nachtmerries. Zo kwam hij op het verhaal van The Shining.

5. The Terminal

Het verhaal van The Terminal – een film waarin Viktor (gespeeld door Tom Hanks) Amerika niet in komt en vastzit op het vliegveld – is waargebeurd. Mehran Karimi Nasseri, een vluchteling uit Iran, woont bijna twintig jaar in een terminal op het Franse vliegveld Charles de Gaulle. Hij schreef er een autobiografie over: The Terminal Man.

6. The Vow

In deze film kruipen Rachel McAdams en Channing Tatum in de rol van Paige en Leo Collins. Door een heftig auto-ongeluk raakt Paige haar geheugen kwijt. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Kim en Krickitt Carpenter. “De film is een stuk dramatischer, maar het is lastig om twintig jaar aan worstelingen in 103 minuten te laten zien”, zei Kim hierover.

7. Jaws

Hoewel de film misschien niet (meer) zo realistisch lijkt, is Jaws wel gebaseerd op waargebeurde feiten. In 1916 werden vier strandgangers in New Jersey gedood door een haai. Er kwam een enorme jacht op gang om de haai te vangen. Regisseur Steven Spielberg baseerde hierop zijn verhaal.

Lees ook: Bioscopen weer open: deze films wil je zien

Foto: ANP
Bron: PureWow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen