december

10x leuke dingen die je in december kunt doen

December is aangebroken. Wij vertellen je welke leuke dingen je allemaal in deze feestelijke maand kunt doen.

1. Bakken

Duik samen met vrienden of alleen de keuken in om iets te bakken. Denk bijvoorbeeld aan kerstkoekjes of een luxe cake. Eerder schreven we al dat bakken erg gezond is en daarnaast maak je er anderen ook blij mee. Verras vrienden en/of familie met jouw zelfgebakken creaties.

2. Kerstinkopen

Wacht niet tot halverwege december met de kerstinkopen. Probeer op tijd een lijstje te maken welke cadeautjes je voor iedereen wilt halen. Ga hierna direct aan de slag. Zo voorkom je in ieder geval een heleboel stress.

3. Kerstversiering

Versier je huis met lichtjes en/of haal een kerstboom in huis. Dit is de maand waarin je helemaal kunt uitpakken.

4. Lezen

Misschien vind jij de decembermaand vooral erg hectisch. Probeer dan kleine momentjes in te plannen waarbij je tot rust kan komen. Lezen biedt veel mensen ontspanning en rust.

5. Wandelen

Ja, het is koud, maar je moet even over die drempel heen. Het is erg gezond om in de winter naar buiten te gaan. Sla de sportschool een keer over en maak een lange wandeling. Wandelen is gezond voor je brein, verlaagd de kans op hartproblemen en is goed voor je gemoedstoestand. Geen zin om alleen te gaan? Vraag een vriendin om met je mee te gaan.

6. Kleding

December is de perfecte maand om jouw kledingkast eens uit te mesten. Welke kleding past nog en welke kledingstukken zou je kunnen doneren? Jij hebt zo een opgeruimde kast én tegelijkertijd doe je anderen een plezier.

Lees ook: Hallo, witte Kerst: dít wordt het weer voor de winter van 2022

7. Winterdrankjes

Nodig je beste vriendin(nen) uit om samen een warme chocomelk (mét slagroom) of glühwein te drinken.

8. Kerstversiering maken

Een koude zondagmiddag vraagt om een binnenactiviteit met familie en/of vrienden. Zet je favoriete kerstmuziek op en maak wat warme chocolademelk. Samen maken jullie kerstkaarten of ornamenten om zo helemaal in de kerststemming te komen.

9. Sneeuw

Het is nog onzeker of er dit jaar sneeuw zal vallen, maar als dit gebeurt dan wil je toch echt naar buiten om hier even van te genieten. Maak een wandeling of houd een ouderwets sneeuwballengevecht.

10. Goede voornemens

December is de maand waarin je terugkijkt, maar ook plannen maakt voor volgend jaar. Neem eens de tijd om op te schrijven welke dingen je mee wilt nemen en welke dingen je achter je wilt laten. Zo ben jij helemaal klaar voor een nieuw jaar.

Lees ook: Vermijd vetbollen in een netje: zo help je vogels wél de winter door

Foto: GettyImages
Bron: RealSimple.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.