weer van winter 2022

Hallo, witte Kerst: dít wordt het weer voor de winter van 2022

Het aftellen naar de winter is begonnen. Over ruim een maand begint het koudste seizoen van het jaar officieel, maar wat is eigenlijk de weersverwachting voor de winter van 2022?

Winter 2022

Bereid je maar voor op koud, kouder, koudst weer in november, december en januari. Volgens de voorspelling daalt de temperatuur flink in Nederland. Een voordeel van koud winterweer: het blijft dan droger dan normaal.

Witte Kerst

Het weer wordt vergeleken met de aanloop naar de winter van het jaar 1962 en 2010. “De aanloop van 1962 werd gevolgd door de winter die nog steeds (samen met die van 1947) als de strengste van de vorige eeuw in Nederland door het leven gaat”, aldus Reinout van den Born van Weer.nl.”Op de aanloop in 2010 volgde een koude decembermaand met heel veel sneeuw en een sprookjesachtige witte Kerst. Daarna was het op en volgde een winter met wisselvallig en vrij zacht weer.”

Een witte Kerst is het droomscenario voor dit jaar. Of dat er ook echt inzit, moet blijken uit de definitieve weersvoorspelling die eind november naar buiten wordt gebracht. Volgende week is er in ieder geval al een piepkleine kans op sneeuw.

Bron: Weer
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.