Ontwerp Zonder Titel 2022 11 05t121442.966

Bewezen: het kijken van kerstfilms, is goed voor je gezondheid

Heb jij dit jaar al een kerstfilm gekeken? Schaam je vooral niet. Het kijken van kerstfilms is namelijk goed voor je gezondheid.

Kerstfilms

Je houdt ervan of je hebt er helemaal niets mee: romantische, soms iets te zoetsappige, kerstfilms. Vanaf november verschijnen de eerste films op tv en voor veel mensen is dit hét moment om zich te laten meeslepen in de heerlijke wereld van romantiek, sneeuw, emotionele filmmuziek, prachtige kerstdecoraties en een tikkeltje voorspelbare verhaallijnen. Ben je ook zo dol op al die kerstklassiekers? Niet getreurd, je bent zeker niet de enige én daarnaast is het kijken van kerstfilms ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Hoe zit dit dan precies?

Lees ook: Leuk: er komt nog een nieuwe kerstfilm op Netflix en dít is de trailer

Hormonen

Love Actually-, Home Alone- en Last Christmas-fans, opgelet: pak de popcorn er maar bij en kruip de bank op want het kijken van dit soort films is goed voor je mentale gezondheid. Je bevindt je even in een totaal andere wereld en je verplaatst je in de personages die te zien zijn. Er worden hormonen aangemaakt en je er worden bepaalden hersengolven actief die horen bij een ontspannen gevoel. Er is zelfs bewijs dat humoristische films je stresshormonen verlagen en je immuunsysteem stimuleren. De feestdagen zorgen altijd voor een nostalgisch gevoel, waardoor je je veilig en geborgen voelt. Je voelt je weer kind en dat vinden veel mensen heel fijn.

Vriendin’s favoriet

Ontdek de charme van Hollandse gezelligheid met deze unieke set van drie waxinelichthouders, vormgegeven als sfeervolle grachtenhuisjes met authentieke trapgevels. Een origineel cadeau dat warmte en sfeer in elk interieur brengt, met kaarslicht dat sfeervol door de raampjes schijnt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Besparen op je kerstverlichting: zó pak je dat aan

Foto: GettyImages
Bron: Tyla.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.