Zó houd je je huis het beste schoon als je huisdieren hebt

Zó houd je je huis het beste schoon als je huisdieren hebt

Hoeveel je ook van je trouwe viervoeter houdt: soms kun je ze wel achter het behang plakken. Bijvoorbeeld als ze met hun vieze poten door het huis zijn gelopen, ongelofelijk veel verharen of er op een andere manier een bende van maken. Als huisdiereigenaar ben je vaak druk met schoonmaken en daarom kun je vast wat handige tips gebruiken om je huis gemakkelijk schoon te houden met een huisdier. 

Latex handschoenen

Wanneer je huisdier veel haren verliest kan dat erg vervelend zijn om schoon te maken. Vooral wanneer je stoffen meubels hebt waar die ellendige haren aan vast blijven plakken. Een gouden tip voor iedereen met huisdieren is het gebruiken van latex handschoenen. Met deze handschoenen ben je binnen no time van die haren af. Trek de handschoenen aan en wrijf ermee over je bank en stoelen. De haren blijven aan de handschoenen plakken en vervolgens klop je ze erg gemakkelijk af. 

Scheerschuim

Misschien klinkt het gek, maar als huisdiereigenaar is het handig om een bus scheerschuim aan je schoonmaakcollectie toe te voegen. En geloof ons: deze gaat nog goed van pas komen. Wanneer je hond overgeeft of je kat in op je vloerkleed heeft geplast, kan dat zorgen voor vervelende vlekken. Spuit een beetje scheerschuim op de plek, laat het kort intrekken en veeg het vervolgens af met warm water. 

Spies met schoonmaakdoekjes

Haren en vuil kunnen zich gemakkelijk ophopen in kleine hoekjes waar je moeilijk bij kunt. Maar ook hier is een makkelijk trucje voor. Het enige wat je nodig hebt is een pak met vochtige schoonmaakdoekjes en een spies. Wikkel de spies in met een aantal schoonmaakdoekjes, zodat je makkelijk de kleinste hoekjes en gaatjes kunt schoonmaken.

Lees ook: Katteneigenaren, opgelet: 6 dingen die je voor je dier zou moeten doen

Plaids op de bank

Lig jij graag onder een plaid op de bank? Dan weet je vast ook dat deze sneller vies wordt als je huisdieren hebt. Bij sommige materialen, zoals wol kan dit vervelend zijn omdat je deze niet makkelijk kunt uitwassen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor materialen die je goed kunt schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan een kleed van honderd procent katoen of een mengsel van acryl en katoen. Dit kan goed tegen een stootje en is geschikt om in een wasmachine te gooien. 

Wist je trouwens dat je een deken op de bank vaker moet wassen dan je waarschijnlijk denkt? Eerder schreven we dit artikel hierover. 

Poten schoonmaken

Na het wandelen neemt je hond vaak veel vuil mee aan zijn poten. Om het eerste beetje vuil en het lichte vuil te verwijderen is het handig om een deurmat aan te schaffen. Verder kun je er een gewoonte van maken om de poten van je viervoeter altijd met een natte doek schoon te maken als jullie naar binnenlopen. Hang bijvoorbeeld een oude handdoek naast de deur zodat je altijd iets bij de hand hebt om de poten mee schoon te vegen. 

Maak de spullen van je huisdier schoon

De spullen van je huisdier, zoals een mand, speelgoed en zelfs de hondenriem kunnen een nare geur verspreiden. Daarom is het belangrijk om ook deze spullen regelmatig een schoonmaakbeurt te geven. Check eerst of ze in de wasmachine mogen. Anders kun je ze met de hand wassen in de gootsteen. Bewaar dit karweitje voor een zonnige dag, zodat de spullen buiten kunnen drogen. 

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Schoon In 10 Minuten
Bekijk bij bol.com

Bron: Clever, Modern Dog Magazine, House Beautiful
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.