Dit is wat je Venus teken over jou als persoon zegt

Dit is wat je Venus teken over jou als persoon zegt

De afgelopen weken zijn we dieper ingegaan op het zonneteken (je sterrenbeeld), maanteken en rijzende teken. De drie tekens die veel zeggen over je persoonlijkheid. Maar wat is je Venus teken, hoe bereken je dat en wat heeft dit voor invloed op jou en je leven?

Wat betekent het Venus teken?

In de astrologie zijn verschillende factoren van invloed op je persoonlijkheid. Naast het zonneteken, maanteken en rijzende teken heb je ook het Venus teken. De planeet Venus wordt in de astrologie beschouwd als planeet van de liefde en schoonheid.

Het Venus-teken in je geboortehoroscoop geeft aan hoe je omgaat met relaties, wat je aantrekkelijk vindt en hoe je geniet van esthetische zaken. In de astrologie zijn er twaalf sterrenbeelden die elk een eigen Venus teken hebben. Na de uitleg over hoe je het teken berekent, volgt het overzicht.

Venus teken berekenen

Om je Venus teken te berekenen, heb je je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats nodig. Met die drie dingen kun je je geboortehoroscoop laten berekenen door een astroloog of via een astrologie-website (zie hier een voorbeeld). Je Venus teken wordt bepaald door de positie van Venus in de dierenriem op het moment van je geboorte.

Betekenis per sterrenbeeld

Nu je weet wat jouw Venus teken is, ben je waarschijnlijk ook benieuwd wat het zegt over jou in de liefde. Zoek hieronder het sterrenbeeld op en ontdek wat het teken voor jou betekent.

Venus in Ram: Je bent gepassioneerd, avontuurlijk en direct in een relatie. Je houdt van een uitdaging en hebt een sterke behoefte aan onafhankelijkheid. Je bent enthousiast en energiek in de liefde, maar je kunt ook impulsief en ongeduldig zijn.

Venus in Stier: Je houdt van comfort en luxe. Je hecht waarde aan stabiliteit en trouw in relaties en je bent bereid veel moeite te doen om je geliefden een plezier te doen. Je bent geduldig en sensueel, maar je kunt ook koppig en bezitterig zijn.

Venus in Tweelingen: In de liefde ben je sociaal, charmant en communicatief. Je kunt met verschillende mensen goed opschieten en wordt graag gestimuleerd op intellectueel niveau. In relaties ben je speels, maar kun je ook wispelturig en ongeduldig zijn.

Venus in Kreeft: In relaties ben je emotioneel en gevoelig. Niets is zo belangrijk voor jou als familie en huiselijkheid. Daarom ben je zorgzaam en beschermend ten opzichten van de mensen die je dierbaar zijn.

Venus in Leeuw: Expressief, gepassioneerd en een tikkeltje extravagant, zo kun je jezelf in de liefde omschrijven. Je houdt ervan om aandacht te krijgen en bewonderd te worden. In een relatie ben je meestal het stralende middelpunt. Je hebt een groot hart en bent gul in de liefde, maar je kunt ook veeleisend en dominant zijn.

Venus in Maagd: Je bent praktisch, gedetailleerd en zorgzaam in de relaties. Je hebt een kritisch oog voor detail en houdt van orde en netheid. Je bent toegewijd en loyaal, maar kunt ook kieskeurig en perfectionistisch zijn.

Venus in Weegschaal: Je kunt jezelf in de liefde omschrijven als charmant, sociaal en evenwichtig. Je hecht veel waarde aan harmonie en balans. Bij conflicten ben je een vreedzame bemiddelaar, maar je kunt in een relatie ook besluiteloos en afhankelijk zijn.

Venus in Schorpioen: In de liefde ben je intens, gepassioneerd en mysterieus. Je gaat graag een diepgaande, emotionele verbinding aan. Daarnaast ben je loyaal en vastberaden in relaties, maar kun je ook jaloers en bezitterig zijn.

Venus in Boogschutter: Je hecht waarde aan avontuurlijkheid, een positieve mindset en onafhankelijkheid in de liefde. Je houdt van vrijheid en ruimte in relaties en hebt een sterke behoefte aan persoonlijke groei. Je bent eerlijk, maar kunt ook ongeduldig en impulsief zijn.

Venus in Steenbok: In een relatie ben je gedisciplineerd, verantwoordelijk en ambitieus. Stabiliteit, toewijding en een langetermijnplanning vind je belangrijk. Je neemt een relatie immers zelf ook heel serieus. Je bent betrouwbaar en loyaal, maar kunt ook afstandelijk en koud overkomen.

Venus in Waterman: Je kunt jezelf als onconventioneel, onafhankelijk en intellectueel in de liefde omschrijven. Je wil vrijheid en originaliteit en hebt een voorliefde voor onconventionele relaties en vriendschappen. Je bent sociaal bewust en progressief, maar kunt ook afstandelijk en onvoorspelbaar zijn.

Venus in Vissen: Van alle tekens ben jij empathisch, gevoelig en romantisch in de liefde. Je hebt een sterk verlangen naar diepe emotionele verbindingen en geeft jezelf volledig in een relatie. Je bent fantasierijk en intuïtief, maar kunt ook overweldigd worden door emoties en een neiging hebben om jezelf weg te cijferen.

Tip van de redactie

Het mysterie van je geboortedag is een zeer gebruiksvriendelijke gids die jou helpt je geboortedag en haar mysteries te ontrafelen. Zo leer je waarom jouw geboortedag zo uniek is en wat deze dag betekent voor jou als persoon. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images