Zo kom je achter jouw maanteken

Dit is wat jouw maanteken over jou als persoon zegt

Je kent de twaalf verschillende sterrenbeelden vast wel. Dat is het zonneteken. Als je je geboortehoroscoop wil uitpluizen, kom je nog meer termen tegen. Zoals je maanteken, bijvoorbeeld. Maar wat is dat en hoe bereken je dat?

Wat is een maanteken?

Je kent je sterrenbeeld, maar er zijn meer tekens die ‘jou’ maken. De verschillende tekens maken je geboortehoroscoop. Dat is een soort bonnetje van het moment waarop je geboren bent. Onder je sterrenbeeld vind je het maanteken.

Dat teken staat voor je emoties en hoe je daarmee omgaat. Waarschijnlijk ken je jezelf inmiddels vanbinnen en vanbuiten. Door je te verdiepen in je maanteken krijg je de bevestiging waarom je bent zoals je bent.

Maanteken bereken

Je kunt je maanteken berekenen door je geboortedatum, tijd en plaats te gebruiken. Volg daarbij deze stappen:

  1. Houd je geboortedatum paraat.
  2. Zoek de exacte tijd van je geboorte op. Als je de tijd niet weet, kun je deze vaak vinden op je geboorteakte of navragen bij je ouders.
  3. Zoek de plaats van je geboorte op. Dit kan de stad en het land zijn, maar ook de specifieke ziekenhuis- of geboorteplaats.
  4. Gebruik een online maanteken calculator om je maanteken te berekenen. Dat kan bijvoorbeeld via deze website. Vul de bovenstaande gegevens in om je maanteken te berekenen.
  5. Klik op ‘bereken de maan’, et voilà. De website geeft aan wat jouw maanteken is en wat dit betekent.

Maanteken Ram

Als je maanteken Ram is, ben je een beetje impulsief. Je houdt ervan om dingen op je eigen manier uit te voeren. Daarom heb je er moeite mee als anderen vertellen hoe je iets moet aanpakken. Zodra je iets in gedachten hebt, bijt je je hierin vast. Omdat je je snel verveelt, ga je graag op avontuur. Je kunt stellen dat je uitdaging nodig hebt in het leven. Een negatieve eigenschap is dat je snel boos wordt.

Maanteken Stier

Je herkent vast wel dat je een sterke wil hebt als jouw maanteken Stier is. Je gaat goed op zekerheid, structuur en stabiliteit. In de comfortzone blijven doe jij graag. Je eigenwaarde krijgt een boost als je mooie spullen bezit en meer dan voldoende geld op de bank hebt staan. En ben je verdrietig? Dan vind je comfort in lekker eten. Een negatieve eigenschap is dat je bezitterig bent.

Maanteken Tweelingen

Is je maanteken Tweelingen? Dan blijf je jezelf graag stimuleren en prikkelen. Je houdt van vernieuwing – stilstaan is achteruitgaan in jouw boek – én van veel mensen om je heen. Je kletst graag en bent breed geïnteresseerd. Jij weet feitjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een slechte eigenschap is dat je dingen niet altijd afmaakt en dat je stemming snel omslaat.

Maanteken Kreeft

Mooie eigenschappen van het maanteken Kreeft is dat je intuïtief bent. Je staat bekend als gevoelig, emotioneel en empathisch. Familie is voor jou alles. Je zou alles laten vallen om hen te helpen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je huis een thuis is. Een plek waar je je veilig voelt en kunt terugtrekken. Een negatieve eigenschap is dat je het moeilijk vindt om dingen los te laten en daardoor negatief naar het leven kunt kijken.

Maanteken Leeuw

Het maanteken Leeuw staat graag in de spotlights. Jij houdt wel van aandacht. Dat maakt je overigens niet egoïstisch. Je bent loyaal naar dierbaren en iemand die het liefst voor iedereen betaalt. En oké, je bent een tikkeltje dramatisch als het op je emoties aankomt, maar dat weten de mensen om je heen inmiddels. Dat is één van je mindere eigenschappen.

Maanteken Maagd

Aangenaam kennis te maken, mevrouw piekeraar. Is jouw maanteken Maagd, dan ben je kritisch en een harde werker. Vergeet niet om wat minder streng voor jezelf te zijn. Door liever voor jezelf te zijn, is het leven nog leuker. Je houdt ervan om iets te betekenen in het leven van anderen en je nuttig te maken. Ook in je eigen huis. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Een minder leuke eigenschap is dat je snel gestrest bent.

Maanteken Weegschaal

Bij conflicten moeten ze jou inschakelen als je maanteken Weegschaal is. Jij bent de vredestichter van de vriendengroep. De vrede bewaren en in harmonie leven is erg belangrijk voor jou. Je houdt niet van conflicten en van onrecht gaan je haren al helemaal overeind staan. Een eigenschap waar je nog aan kan werken is je emotie. Je gaat soms te veel mee in de gevoelens van anderen, dat je je eigen verlangens niet uitspreekt.

Maanteken Schorpioen

Het maanteken Schorpioen staat bekend om haar mysterie. Je bent diepzinnig en laat niet snel het achterste van je tong zien. Mensen vertrouw je sowieso niet zo snel. Het neemt niet weg dat je graag erkend wil worden en daardoor de aandacht opzoekt. Je hebt moeite met relaties, omdat je emoties uiten niet makkelijk is. Bovendien ben je snel onzeker of jaloers, wat relaties niet ten goede komt. Maar vergeet niet: eenmaal met de juiste persoon, zal je alles voor hem of haar doen.

Maanteken Boogschutter

Staat jouw maan in Boogschutter? Dan is het glas bij jou halfvol. Je weet dat je meer bereikt door vriendelijk te zijn. Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wil worden, en zo. Je houdt van sociale activiteiten, lachen en spiritualiteit. Een negatieve eigenschap van dit maanteken is dat je liever wegrent voor problemen dan ze aanpakt. Ook vind je het lastig om je te settelen.

Maanteken Steenbok

Als je maanteken Steenbok is, gedij je goed bij een gestructureerd leven. Voor veranderingen ben je bij jou niet aan het juiste adres. Omdat je zo druk bezig bent met de toekomst leg je de lat hoog om doelen te bereiken. Dat heb je ook nodig: ergens naartoe kunnen werken. Dat is meteen een valkuil. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je even niet productief bent. En stort je vooral niet compleet op je werk als het even tegenzit. Het is beter om te vóelen en om problemen aan te pakken.

Maanteken Waterman

Staat jouw maan in Waterman, dan ben je iemand van tegenstellingen. Aan de ene kant ben je sociaal en wil je onderdeel zijn van een groep, aan de andere kant ben je dol op je vrijheid en wil je dingen op jouw manier doen. Je bent een creatief persoon, intelligent ook, en houdt niet van hokjesdenken. Een negatieve eigenschap is dat je moeite hebt met het tonen van je emoties. Dat zorgt voor strubbelingen in relaties.

Maanteken Vissen

Mensen zijn dol op Vissen, dus je hebt geluk als dit je maanteken is. Empatisch, lief, aardig, een luisterend oor… Je hebt prachtige eigenschappen. Je snapt andere mensen goed en bent bijzonder intuïtief. Een valkuil is dat je gevoelig bent voor stemming van anderen. Juist naar hen luister je zo graag. Soms heb je het nodig om alleen te zijn en weer op te laden.

Tip van de redactie

Het mysterie van je geboortedag is een zeer gebruiksvriendelijke gids die jou helpt je geboortedag en haar mysteries te ontrafelen. Zo leer je waarom jouw geboortedag zo uniek is en wat deze dag betekent voor jou als persoon. Voor meer info klik op onderstaande button.

Het Mysterie Van Je Geboortedag
Bekijk bij bol.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Spiru
Foto: Getty Images