Zomerkwaaltjes

Zomerkwaaltjes

Eindelijk vakantie! Lekker naar een warm land of genieten aan de Nederlandse kust. Maar je vakantie kan makkelijk verpest worden door kleine kwaaltjes.

Eindelijk vakantie! Lekker naar een warm land of genieten aan de Nederlandse kust. Maar je vakantie kan makkelijk verpest worden door kleine kwaaltjes.

Om te zorgen dat jouw vakantie alleen maar genieten wordt, hebben wij handige tips tegen de meest voorkomende zomerkwaaltjes.

Verbrand
Je kent het wel: je bent constant bezig de kids goed in te smeren, maar je vergeet jezelf. Je kunt ontzettend veel last hebben van verbrande lichaamsdelen. Bij een verbrande huid is het belangrijk deze af te koelen. Smeer hem in met yoghurt of leg er plakjes komkommer op zodat de huid kalmeert. Ga niet meer in de volle zon zitten en draag desnoods een T-shirt.

Zonneblaasjes en zonneallergie
Zonneblaasjes en zonneallergie zijn reacties van je huid op zonlicht. Deze rode bultjes jeuken en kunnen een aantal dagen blijven zitten. Deze reactie kun verkleinen door van tevoren onder de zonnebank te liggen en je in de zon in te smeren met een hoge factor. De jeuk van de bultjes kun je verlichten met (karne)melk.

Zonnesteek
Wanneer je met je hoofd in de volle zon ligt, kun je een zonnesteek oplopen. Bij een zonnesteek ontregelen je hersenen waardoor je hoofdpijn krijgt, misselijk wordt en duizelig kan zijn. Bij een zonnesteek is het belangrijk dat je voldoende blijft drinken en afkoelt. Een zonnesteek voorkom je door je hoofd te bedekken met een pet en voldoende te drinken. Wanneer er hoge koorts optreedt bij een zonnesteek, kun je het beste naar de arts gaan.

Voedselvergiftiging
Soms hoor je verschrikkelijke verhalen over voedselvergiftiging op je vakantie. Braken, diarree en heftige buikpijn zijn de symptomen. Voedselvergiftigingen nemen toe wanneer de warmte oploopt. Dit komt doordat producten die gekoeld bewaard moeten worden, te warm worden. Daarom is het erg belangrijk om vlees zoals kip goed gekoeld te bewaren, net als eieren. Warme gerechten moeten goed opgewarmd zijn, zodat alle bacteriën vernietigd worden. Houd je eten uit de zon en ontdooi producten in de koelkast. Wanneer je voedselvergiftiging oploopt, moet je direct naar een arts te gaan. Voedselvergiftiging kan je namelijk uitdrogen.

Muggen
Zomer betekent: muggen. En die ga je het beste te lijf met stinkende producten. Zo heb je de muggenstick dit naar citroen ruikt, maar je kunt ook huismiddeltjes gebruiken tegen de muggen. Leg een gesneden ui op je nachtkastje en ze komen niet in de buurt van je bed. Ook kun je tijgerbalsem op je kussen smeren of kruidnagelen neerleggen. Wanneer je geprikt bent en je hebt geen zalf bij de hand, kun je keukenazijn op de bulten smeren tegen de jeuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat voor zomerkwaal heeft jouw vakantie wel eens verpest?

Gerelateerde artikelen