Zomer-proof

Zomer-proof

Angelique houdt niet alleen van bakken, maar ook van het opeten van alle zoetigheid. Erg lekker, maar niet zo bikini-proof. Of valt dat toch best mee?

Angelique houdt niet alleen van bakken, maar ook van het opeten van alle zoetigheid. Erg lekker, maar niet zo bikini-proof. Of valt dat toch best mee?

Ik heb een paar zondes. Of valkuilen, zwakke plekken; noem het maar zoals je wilt. En een van deze zondes is lekker eten. Toen we nog geen kinderen hadden, gingen we regelmatig uit eten. Zelfs met Kyra alleen gingen we nog wel eens naar een restaurantje toe. Ze vond dat heerlijk en kon het altijd goed volhouden. Maar dat is nu een stuk minder geworden. Niet alleen vanwege Kyra’s ziekte, maar ook omdat je met een onrustige zoon nu eenmaal niet zo lekker lang zit te tafelen. Daarom sta ik graag zelf in de keuken om te koken en te bakken. En ik ben een groot fan van kookboeken en kookprogramma’s.

Vooral met bakken zijn beide kinderen van de partij. Regelmatig staan we met zijn drieën beslag te maken voor een cake of een taartje of zitten de kinderen aan tafel koekjes  uit te steken. Het voordeel daarvan is dat ze even lekker zoet zijn en dat ze er enorm van genieten. Het nadeel is dat alles ook weer opgegeten moet worden. En hoewel ik aan de collega’s van mijn man best veel van deze baksels kwijt kan, blijft er thuis ook genoeg achter. En ieder pondje…nou ja, laten we zeggen dat het voor mijn omvang niet veel goeds doet.

Dus met de vooruitzichten van 30 graden begon ik lichtelijk in paniek te raken. Want met 30 graden wil je in een bikini! En mijn lichaam heeft al zeker 1,5 jaar geen bikini meer gezien! Ik was na beide bevallingen veel afgevallen en na de geboorte van Sam had ik toch maar een bikini gekocht. Als een soort van afval streven. Dus met lichte tegenzin ging ik op zoek naar dat ding en probeerde ik of ik ‘m nog aan kon.  Zonder spiegel ging dat makkelijker dan ik had verwacht. Alles paste nog en bleef op zijn plaats zitten, dus ik waagde een poging in de gevreesde spiegel. En ook dat viel me flink mee. Ik houd me regelmatig voor dat ik geen supermodel ben. Dat ik echt geen sixpack hoef te hebben en dat het echt best fijn is om wat extra vlees op mijn dijen te hebben. Toch is een andere zonde van me dat ik me te vaak wil meten met die über-slanke tv dames. Maar hoewel ik bij het kijken in de spiegel vond dat het hier en daar best wat strakker kan, was ik best tevreden. Ik zou zeggen: zomer laat je maar eens zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen