Zo houd je gezond eten wél vol

Zo houd je gezond eten wél vol

Het is alweer februari en steeds meer mensen laten hun goede voornemens links liggen. Jij niet toch? Als je gezonder wilt eten in het nieuwe jaar zeker niet, want wij weten hoe je het gemakkelijker kunt volhouden. Webredacteur Melissa vertelt hoe ze het begin van dit jaar gezond is doorgekomen.

Het is alweer februari en steeds meer mensen laten hun goede voornemens links liggen. Jij niet toch? Als je gezonder wilt eten in het nieuwe jaar zeker niet, want wij weten hoe je het gemakkelijker kunt volhouden. Webredacteur Melissa vertelt hoe ze het begin van dit jaar gezond is doorgekomen.

Webredacteur Melissa: “Het is begrijpelijk dat je niet altijd tijd en zin hebt om een gezonde maaltijd klaar te maken, maar of je van een kant-en-klaar maaltijd nou zo vrolijk wordt?

Soms kom ik laat thuis en dan moet ik nog boodschappen doen en koken. Als ik diezelfde avond ook nog de deur uit moet om te sporten, wordt het al snel een broodje ei. Niet een hele bijzondere maaltijd dus. Na het sporten heb ik dan alweer enorme trek en grijp ik al snel naar een bakje chips. Niet de bedoeling! Mijn goede voornemen was daarom: gezondere en voedzamere maaltijden eten door het beter voor te bereiden. Tot nu toe gaat dit best goed. Daarom deel ik graag mijn tips hieronder.

1. Plan vooruit
Heb jij het soms ook zo druk met de was, schoonmaken en nog veel meer huishoudelijke klusjes? Nou, ik wel! Dan ben ik net klaar met het één, kan ik alweer beginnen met het ander. Ik heb dan ook niet elke dag tijd om te koken. Daarom koop ik weleens extra groenten om voor de volgende dag meteen een lekkere salade te maken. Zo heb ik altijd een gezonde maaltijd als ik laat thuiskom. Ook bespaart het tijd en kan ik in de avond wat langer genieten van mijn favoriete televisieprogramma’s. Nu ik elke avond voedzamer eet, heb ik later op de avond echt geen ruimte meer over voor chips.

2. Kies gezonde snacks
Maar wel een snack die je lekker vindt, dan houd je het langer vol. Ik ben een echte zoetekauw, dus een tussendoortje werd al snel een koekje of snoepje. Als ik thuis of op werk een stroopwafel aangeboden krijg, ben ik om! Ik sport veel, dus ik mag echt weleens snoepen. Maar ik merk dat mijn energieniveau na het snaaien omhoog en omlaag schiet. Dat moest dus anders. Eerlijk gezegd heb ik echt geen tijd om een lading homemade granolabars te maken, dus kies ik voor een mandarijntje of snoeptomaatjes. Dan proef ik toch nog die zoete smaak! Een handje noten werkt ook goed. Ze zijn gezonder dan een bakje chips en ik krijg hier snel een voldaan gevoel van!

3. Slim boodschappen doen  
Ik ging altijd op een ongunstig moment boodschappen doen. Als het druk was, met rammelende maag. Ik vergat de helft of kocht onzin. Ongezonde onzin natuurlijk. Nu maak ik voor het boodschappen doen een overzichtelijk boodschappenlijstje (dus appels bij bananen opschrijven en melk bij yoghurt) voor een aantal dagen. Het klinkt zo logisch, ik weet het. Maar ik moest het nog daadwerkelijk gaan doen. Ook stap ik nu zonder knorrende maag de supermarkt binnen. Mijn moeder gebruikte deze truc vroeger bij mij en mijn broer. We kregen in de kar een volkorenkoek. We zaten meteen vol en schreeuwden niet moord en brand bij de snoepafdeling. Dit brengt me meteen tot mijn volgende tip!   

4. Kies een foodbox
Sommige maaltijden komen niet lekker uit de vriezer en bij sommige maaltijden kan het niet eens (afgelopen weekend ontdooide ik een soep die de structuur van pudding had gekregen). En hoe goed ik de week ook indeel, boodschappen doen schiet er nog steeds weleens bij in. Herken jij dit? De maaltijdbox van HelloFresh kan dan de oplossing zijn. Het plannen van maaltijden wordt voor je uit handen genomen. Best fijn, mijn inspiratie is na een drukke dag nou eenmaal op. Tegelijkertijd weet ik dat ik lekker, gevarieerd en gezond eet. Elke week kan ik kiezen uit tien heerlijke recepten. De benodigdheden worden thuis gebracht, dus dat probleem met de boodschappen is dan ook opgelost. Ook vind ik het fijn dat ik mijn voorkeuren kan opgeven. Feitelijk stelt HelloFresh een uitgebalanceerd voedingsplan voor je samen (voor 3 of 5 maaltijden per week), wat je nu nóg meer op je persoonlijke voorkeuren kunt afstemmen. Wil je bijvoorbeeld iets meer op je calorie inname letten? Kies voor de calorie-focus voorkeur. Liever supersnelle gerechten? Kies voor de Quick & Easy voorkeur. Lijkt jou dit handig? Dan kun je de maaltijdbox van HelloFresh uitproberen. Kijk op www.hellofresh.nl/voorkeuren om te zien waar je allemaal uit kunt kiezen.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • liesski
    liesski
    Maak gebruik van sociaal media. Met meerdere mensen die dezelfde doel hebben kom je tegen. Tips en recepten komen voorbij, geen vraag is te gek.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen