Wandelen tijdens de lunch

Zó gezond is het maken van een lunchwandeling

Kom jij dagelijks aan voldoende beweging toe? Het klinkt misschien niet veel, maar eigenlijk zouden we minstens vijf dagen per week iedere dag dertig minuten moeten bewegen. En toch halen veel mensen dit doel niet. Want eerlijk is eerlijk: na het werken ploffen we vaak liever op de bank. Toch is er een makkelijke oplossing voor dit beweegprobleem. 

We hebben het over lunchwandelen. Tijdens een werkdag is het natuurlijk goed om een lunchpauze te houden. En die pauze kun je goed combineren met een wandeling. Tijdens een lunchwandeling eet je dus je lunch en maak je tegelijkertijd wat meters. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Hoe gezond is een lunchwandeling?

Tijdens je werkdag is het sowieso lekker om even afstand te nemen van je werk. Een frisse neus halen kan al veel doen voor je productiviteit. Daarnaast is dagelijks voldoende bewegen ook erg belangrijk. Zo loop je minder risico op verschillende chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. 

Lees ook: Dít kun je doen tegen een geïrriteerde huid na het wandelen

Wandelen na het eten

Het maken van een wandeling direct na het eten brengt ook voordelen met zich mee. Zo is het onder andere bevorderlijk voor je spijsvertering, omdat het de werking van je maag en darmen stimuleert. Ook is het goed voor je bloedsuikerspiegel, zorgt het voor een lagere bloeddruk en verbetert een wandeling na de maaltijd de gezondheid van je hart. 

Genoeg redenen dus om een lunchwandeling te maken. Smeer een boterham, trommel al je collega’s bij elkaar en maak er een gezellige en gezonde onderbreking van je dag van.

Bron: Kenniscentrum Sport en Beweging, Libelle, gezondheid.be
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.