Placeholder

Zit jij lekker in je vel?

Heb je vaak last van eczeem, roodheid of bultjes? ‘Luister’ dan eens naar je huid! Vaak geeft je huid een noodsignaal af als er iets mis is in je lichaam. Vriendin vertelt je wat er aan de hand kan zijn.

Heb je vaak last van eczeem, roodheid of bultjes? ‘Luister’ dan eens naar je huid! Vaak geeft je huid een noodsignaal af als er iets mis is in je lichaam. Vriendin vertelt je wat er aan de hand kan zijn.

Heb je vaak rode vlekjes in je nek of gezicht? Dan moet je wat meer ontspannen! Deze rode vlekjes duiden vaak op stress, wat veroorzaakt wordt door schommelingen in je hormonen. Als je vooral veel last hebt van kleine, rode bultjes en bloedvaatjes in je gezicht, kan dat liggen aan spijsverteringskwaaltjes. Je kunt daar wel iets aan doen: eet niet al te pittig en probeer een tijdje uit de zon te blijven. Dat laatste zal heel moeilijk zijn met dit lekkere weer dat op komst is, maar het levert je wel wat op; een mooie huid zonder bultjes! De echte zonaanbidders kunnen altijd nog gebruik maken van probiotica. Deze bacteriën zitten onder meer in zuivelproducten als Vivit en Yakult en kunnen ook helpen je spijsvertering te reguleren. En anders kun je natuurlijk ook altijd nog ontspannende activiteiten doen zoals yoga of meditatie. Dat helpt ook je huid te kalmeren.

Heb je vaak een droge huid? Dan heb je waarschijnlijk een te laag vochtgehalte. Houd je huid goed door de juiste, reinigende en beschermende producten te gebruiken die uitdroging van je huid tegengaan. Ook voor dit huidkwaaltje geldt: zon niet te veel! Dat kan alleen met de juiste zonbescherming. Vraag desnoods hulp aan een schoonheidsspecialiste of apotheker om te vragen welke verzorgingsproducten passen bij jouw huidtype.

Vooral last van een vlekkerige huid? Dat komt door te veel dode huidcellen. Wat je daartegen kunt doen, is veel water drinken. Daardoor blijft je huid soepel en droogt hij niet uit. Daarnaast helpt eten. Producten die de conditie van je huid verbeteren en veroudering van je huid vertragen, zijn: (vette) vis, kip- en kalkoenfilet, olijfolie, groenten en fruit. Bon appetit!