Placeholder

Water drinken: goed en gezond met Join the Pipe

Heb jij ook van die collega’s bij wie constant een plastic flesje Evian, Spa of Sourcy op het bureau staat? Die vinden ‘dat je goed voor jezelf moet zorgen en daarom genoeg water moet drinken’? Of ben misschien zelf goed bezig met je gezondheid?

Heb jij ook van die collega’s bij wie constant een plastic flesje Evian, Spa of Sourcy op het bureau staat? Die vinden ‘dat je goed voor jezelf moet zorgen en daarom genoeg water moet drinken’? Of ben misschien zelf goed bezig met je gezondheid?

Kraanwater of bronwater?
Je waterdrinkende collega’s (en/of jijzelf) zijn heel slim bezig, want water drinken is inderdaad heel gezond. En dan maakt het eigenlijk niet uit of je kraan- of bronwater drinkt: in Nederland worden namelijk hogere eisen gesteld aan kraan- dan aan bronwater. En als je weet dat bronwater 400 tot 1000 keer duurder is dan kraanwater, dan kun je eigenlijk net zo goed gewoon kraanwater nemen!

Smerige PET-flesjes
Maar pas op: als je dit kraanwater steeds uit hetzelfde plastic PET-flesje drinkt, dan wordt het steeds minder gezond… Uit onderzoek blijkt dat het hervullen van deze flesjes erg onhygiënisch is, omdat er na elke slok speeksel en voedselresten in het flesje achterblijven. Naast de bacteriën die door het speeksel en de voedselresten in je flesje terechtkomen, zitten er ook veel darmbacteriën in het flesje. Vers water dat je uit een oud PET-flesje drinkt, is zelfs zo vies dat het – volgens het onderzoek – gelijk staat aan slootwater voor koeien! … Geen frisse gedachte…

Gelukkig hoef je nu niet direct je goede waterdrink-gewoonten aan de kant te schuiven. Er bestaan namelijk flesjes die je na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt doen. Zulke flesjes worden bijvoorbeeld gemaakt door Join the Pipe.

Join the Pipe
Dankzij de flesjes van Join the Pipe kunnen niet alleen jij en ik gezond water drinken, maar ook mensen in landen als Oeganda, Indonesië of een ander land. Van elk flesje dat via Join the Pipe wordt verkocht, gaat namelijk een gedeelte naar het goede doel. Dit goede doel bestaat uit verschillende projecten, waarbij waterleidingen en -putten in minder ontwikkelde gebieden worden aangelegd.

De waterflesjes van Join the Pipe zien er natuurlijk niet oubollig en saai uit: ze zijn juist heel creatief en hip. Het zijn flesjes in de vorm van korte pijpleidingen, en worden gemaakt in een mooie kleur. De kwaliteit is ook erg goed: het is hard plastic, en dus bestand tegen het warme water van de vaatwasser. Op de website www.jointhepipe.org staat het uitgebreide assortiment waar je kunt kiezen.

En, niet onbelangrijk: als je een Join the Pipe-flesje koopt, mag je zelf beslissen naar wat voor project je (automatische) donatie gaat. Zo zorg niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander!

Ga naar  www.jointhepipe.org.

Bronnen:
http://www.gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/water.php
http://www.greenjump.nl/Blog/post/2010/07/08/Kraanwater-versus-mineraal-en-bronwater-in-een-fles.aspx
http://www.happynews.nl/2009/02/20/join-the-pipe-de-langste-waterleiding-ter-wereld/