Zó helpt water drinken als op de lijn let

Zó helpt water drinken als op de lijn let

Er wordt altijd op gehamerd dat water drinken zo belangrijk is, ook bij het afvallen. Het liefst in grote hoeveelheden. Lees: twee liter per dag. Maar hoe zit dat precies?

Water drinkt helpt bij afvallen

Let je op de lijn of ben je actief bezig met afvallen? Dan wil je naast gezond eten en voldoende water ook de hele dag door je waterfles bijvullen. Waarom het zo belangrijk is om water te drinken? Hieronder worden je vragen beantwoord.

Waarom is water drinken belangrijk?

Water drinken is om verschillende redenen goed voor je. Of je nu op dieet bent of niet. De belangrijkste punten:

  1. Water werkt als een reinigingsdienst voor je lichaam, waardoor gifstoffen worden weggespoeld en je lichaam beter functioneert.
  2. Soms verwarren we honger met dorst. Een glas water helpt dit onderscheid te maken en onnodig eten te voorkomen.
  3. Hoewel het geen wondermiddel is, kan water drinken je metabolisme een kleine boost geven, wat bijdraagt aan gewichtsverlies.
  4. Voldoende hydratatie van binnenuit geeft je een gezonde, stralende huid.

Lees ook: Caroline woog 134,4 kilo en viel de helft van haar gewicht af

Hoeveel water moet je drinken?

Er is geen vastgestelde hoeveelheid die voor iedereen geldt, maar een algemene richtlijn is ongeveer acht glazen water per dag. Als je veel beweegt en als het warm is buiten, heb je waarschijnlijk behoefte aan meer water. Houd gedurende dag een hervulbare fles water bij de hand of drink uit een groot glas.

Wat kun je toevoegen om het lekkerder te maken?

Komt na glas vier het water ongeveer je neus uit? Voeg dan smaakjes toe om het water lekkerder te maken. De combinatie van citroen en munt is altijd goed en verfrissend. Voeg een paar plakjes en takjes toe voor een heerlijke smaak zonder toegevoegde suikers. Of gooi eens een handje bevroren bessen in het water voor een subtiele smaak.

Tellen thee en limonade mee?

Ja, ongezoete thee telt mee voor je dagelijkse vochtinname. Waterige groentesoepen trouwens ook. Limonade, vooral suikerhoudende varianten, kun je beter beperken of in mindere mate drinken.

Lees ook: Afvallen zonder te sporten of een dieet te volgen? Met déze 8 tips kan het

Vriendin’s favoriet

Mensen die zichzelf regelmatig wegen, bereiken hun gewichts- en fitnessdoelstellingen sneller. De FITAGE Bluetooth weegschaal en bijbehorende app helpen je alle informatie over jouw lichaam snel en overzichtelijk op één plek te verzamelen. Zo voorkom je op tijd gezondheidsproblemen en hoef je geen handmatige notitieboekjes of ingewikkelde schema’s meer te gebruiken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

FITAGE