Wandelen

Wandelen met een uitdaging? Begin met power walking

Je slaapt beter, wordt fitter, het is mindful, je immuunsysteem verbetert én het geeft je humeur een oppepper. Hup, aan de wandel!

Power walking

Power walking is het nieuwe joggen. Of in elk geval: het lijkt op elkaar. Met power walking loop je in stevig tempo (minimaal 5 km per uur), dus net geen joggen. Tussendoor doe je spierversterkende oefeningen met dynabands (fitness-elastiek) of dumbbells.

Goed om te weten

Power walking is geschikt voor jong en oud, zolang je geen blessures hebt. Dus ook als je conditie belabberd is, kun je meedoen. Een les kost ongeveer € 6,50.

Pluspunt

Voor je spieren is power walking goed, maar óók voor je sociale contacten. Tijdens het wandelen raak je niet buiten adem en kun je volop bijkletsen over het afgelopen weekend of de vakantie. Het is een gezellige manier van bewegen en bovendien heel effectief voor je gezondheid. Deze combinatie maakt dat je het op de lange termijn beter volhoudt. En dat betekent weer een verbetering van je leefstijl, waardoor die eventuele extra kilo’s er zo af zijn.

Voor de slanke lijn

Met een uur power walking kun je ruim 350 kilocalorieën verbranden. Dankzij de krachttraining verbrand je tot een aantal uur daarna nog eens extra calorieën. Dit noem je de afterburn.

Leuk weetje

Elvira Ros is gewichtsconsulent en docent  power walking: “Ik zie het vaak genoeg gebeuren dat mensen moe vanuit hun werk aan de les beginnen en na een uur weer helemaal opgeladen en voldaan naar huis gaan. Dat is het effect van power walking: het geeft je body én mind een boost.

Lees ook: Zo lang moet je wandelen om af te vallen en vet te verbranden

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen