wandelen

Zo lang moet je wandelen om af te vallen en vet te verbranden

Dat wandelen goed is voor je gezondheid, moge duidelijk zijn. Maar hoe lang moet je eigenlijk lopen om af te vallen en vet te verbranden?

Effectiever dan fitness

Hoewel vaak anders wordt gedacht, is wandelen effectiever om vet te verbranden dan fitness. Anders gezegd, blijkt het zetten van 10.000 stappen op middelmatige intensiteit beter te werken dan bijvoorbeeld drie keer per week naar de sportschool. De reden is dat je bij fitness vooral koolhydraten verbrandt in plaats van vet. Vet verband je pas bij middelmatige inspanning op zo’n 60 tot 70 procent van je maximale hartslag.

Hoe lang wandelen?

Maar hoe lang moet je nu precies wandelen om vet te verbranden en af te vallen? Uit onderzoek is gebleken dat de vetverbranding ongeveer na 2.000 stappen begint. Dit staat gelijk aan twintig minuten lopen. Wil je precies weten of je aan dit aantal komt, dan kun je een stappenteller gebruiken.

Let op: om af te vallen, is het belangrijk om naast beweging ook op voeding te letten. Wandelen is niet hét wondermiddel, maar kan hier zeker bij helpen. Het belangrijkste blijft om meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen