strandwandeling

Dít is waarom je vaker een strandwandeling moet maken

Uitwaaien op het strand geeft een heerlijk gevoel. Maar een strandwandeling brengt nog meer gezondheidsvoordelen met zich mee.

Goed voor je hersenen

Onderzoek wijst uit dat een bezoekje aan het strand ontzettend goed is voor de gezondheid van je hersenen. Het strand zorgt er namelijk voor dat je je vrolijker, meer ontspannen en energieker voelt. En dat is nog niet alles. Een strandwandeling zorgt er ook voor dat sombere gevoelens en vermoeidheidsklachten afnemen en je creativiteit een boost krijgt.

Lees ook: Wil je afvallen én genieten? Dít dieet blijkt het beste voor je gezondheid

Rust

Mensen die dichtbij water wonen, ervaren over het algemeen minder stress dan andere mensen. Woon je niet zo dichtbij het strand? Dan is het zeker de moeite waard om ‘m vaker op te zoeken. Uit onderzoek blijkt dat een strandbezoek vooral positief werkt als het niet zo druk is en de temperatuur niet te hoog is. Plan je strandwandeling dus bijvoorbeeld op een doordeweekse dag buiten het hoogseizoen. Heb je geen tijd voor zo’n dagje weg? Uit onderzoek blijkt dat alleen al het kijken naar foto’s en filmpjes van mooie stranden een positief effect heeft op je gezondheid.

Lees ook: Wil je meer ontspannen? Waarom je een spijkerbed zou moeten proberen

Foto: Getty Images
Bron: Southernliving.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *