Ontwerp Zonder Titel 2021 01 05t112537.771

Wil je afvallen én genieten? Dít dieet blijkt het beste voor je gezondheid

Wil jij gezond leven, maar ook een beetje kunnen genieten? Uit onderzoek blijkt dat dít dieet veel voordelen heeft voor je gezondheid.

Mediterraans dieet

Wel eens op vakantie geweest in Italië of Griekenland? Dan weet je vast ook dat de maaltijden die hier geserveerd worden, een ware traktatie zijn. De gezonde gerechten bevatten veel volle granen, vis, groenten en fruit. Daarnaast wordt een scheutje olijfolie ook niet vergeten én mag je zo af en toe genieten van een glas rode wijn. Zout wordt vervangen door verse kruiden en liever niet vaker dan één keer in de week rood vlees. Gevogelte en vis kan dan wel weer vaker.

Lees ook: Droom jij vaak levendig of juist ‘nooit’? Dít vertelt het over je gezondheid

Succesformule

Misschien valt het je al op. Bij dit dieet word je niet gedwongen om calorieën te tellen en worden er geen voedingsgroepen overgeslagen. Hierdoor is het Mediterraans voedingspatroon voor veel verschillende type mensen het perfecte dieet. Het dieet zou een positieve invloed hebben op de gezondheid van je hart en je darmflora. Daarnaast zou deze manier van eten vooral voor vrouwen erg goed werken. Alle producten staan dicht bij de natuur en dat maakt dit voedingspatroon zo populair. Wil je de Mediterraanse levenswijze compleet naleven? Zorg dan ook voor voldoende beweging en probeer écht te genieten van de maaltijden die je eet. Dit wordt ook wel bewust eten genoemd.

Lees ook: 20 tips om af te vallen zónder een dieet te hoeven volgen

Foto: GettyImages
Bron: MindBodyGreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen