Ontwerp Zonder Titel 2021 01 12t113120.210

Wil je meer ontspannen? Waarom je een spijkerbed zou moeten proberen

Een spijkermat ziet er misschien niet heel aanlokkelijk uit. Toch kan zo’n mat voor ontspanning zorgen. Wij leggen je uit hoe dit komt.

Spijkermat

Misschien heb je weleens een acupunctuur massage gehad. Een spijkermat kun je hier namelijk mee vergelijken. Bepaalde blokkades kunnen worden opgeheven, waardoor pijnklachten afnemen. Steeds meer mensen lijken een spijkermat te gebruiken om van hoofdpijn- of nekklachten af te komen. Ook wordt het ingezet om te ontspannen. De mat bestaat uit honderden harde plastic punten die op de mat vastzitten. Door hier (uiteindelijk) met de blote huid op te gaan liggen, zal de bloedsomloop worden bevordert.

Lees ook: Hoe lang moet een springtouw eigenlijk zijn?

Voordelen

Een goede bloedsomloop is belangrijk voor een gezond lichaam. Door het gebruik van een spijkermat worden drukpunten in het lichaam gestimuleerd. Uiteindelijk kunnen dan klachten als hoofdpijn, slapeloosheid, stress en spanning afnemen. Het zal in het begin even wennen zijn, maar uiteindelijk zul je wennen aan het gevoel. De kans is groot het prikken van de kleine plastic punten in je lijf uiteindelijk rust en ontspanning zal opleveren.

Lees ook: Hoe krijg je meer leefruimte in je huis?

Foto: GettyImages
Bron: Healthline, mens-en-gezondheid.infonu.nl