Waarom je na het eten áltijd ruimte overhoudt voor het toetje

Waarom je na het eten áltijd ruimte overhoudt voor het toetje

Hoeveel je ook gegeten hebt: er is altijd nog een plekje over voor het toetje. Uit onderzoek blijkt dat je lichaam dit zelfs automatisch doet.

Verschillende smaken

Uit onderzoek van professor Barbara Rolls van de Amerikaanse universiteit Penn State blijkt dat ons lichaam automatisch een plekje bewaart voor het toetje. Aan het begin van de mensheid werden onze hersenen er al op getraind om zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen te eten. Het proeven van allerlei soorten smaken, geeft ons een gelukkig gevoel.

Lees ook: Geen grap: pizzapunt als ontbijt is gezonder dan cornflakes

Rekbare maag

Na een zoute of pittige maaltijd hebben we nog meer zin in een toetje.“Je verlangt dan vaak al snel naar een zoet en fris dessert. De gedachte eraan alleen kan je al doen ontspannen, waardoor je maag fijn mee-ontspant”, aldus Wendy Walrabenstein van het Voedingscentrum tegen Libelle. Zij legt ook uit dat onze maag heel rekbaar is, waardoor er makkelijk een toetje bij kan.

Bron: Beautify Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen