Placeholder

Vruchtensap: goed of slecht?

Sapjes, ze lijken zo gezond. Maar zíjn ze dat ook?

Sapjes, ze lijken zo gezond. Maar zíjn ze dat ook?

Het blijkt dat sapjesdrinkers over het algemeen denken dat er veel minder suiker in de ‘gezonde’ sapjes zit dan eigenlijk het geval is. Zo wordt er van appel- en sinaasappelsap, smoothies en energiedrankjes gedacht dat ze weinig suiker te bevatten, maar dat is niet helemaal waar.

Veel ongezonder dan gedacht
Proefpersonen mochten voor een onderzoek aangeven hoeveel suikerklontjes ze dachten dat er in vruchtensappen zaten. Het bleek dat ze voor de bovenstaande drankjes dachten dat er twee tot vier suikerklontjes minder in zaten dan eigenlijk het geval was. Er werd zelfs van grapefruitsap gedacht dat er achttien minder theelepels suiker inzaten dan in dat werkelijkheid het geval was!

 

 

Dikmakertjes
Je kunt via drankjes dan ook veel calorieën binnenkrijgen. De proefpersonen uit bovenstaand onderzoek kregen gemiddeld dagelijks 450 calorieën binnen door wat ze dronken. Dat is bijna een kwart van de dagelijkse energiebehoefte!

Water
Om niet teveel calorieën binnen te krijgen, kun je ervoor kiezen om, in plaats van sapjes en frisdranken, water te gaan drinken. Of kies voor de light-versie van de drankjes! Maar daar staan ook weer negatieve kanten tegenover

Wat denk jij? Zijn fruitsappen gezond?

Bron
Gezondheidsnet