Voorkom besmetting bij een koortslip

Voorkom besmetting bij een koortslip

Een koortslip. Niemand zit er op te wachten, maar het is wel heel besmettelijk. En heb je het virus eenmaal te pakken, dan kom je er niet meer vanaf. Probeer besmetting dus te voorkomen met onze tips.

Een koortslip. Niemand zit er op te wachten, maar het is wel heel besmettelijk. En heb je het virus eenmaal te pakken, dan kom je er niet meer vanaf. Probeer besmetting dus te voorkomen met onze tips.

Een koortslip, die wordt veroorzaakt door het herpes simplex-virus, staat niet al te charmant en maakt dat je veel dingen niet kunt doen. Dat je met een zoen het virus overdraagt is wel bekend, maar je kunt iemand ook besmetten nadat je aan de wondjes of blaasjes hebt gezeten, dus dat kun je ook beter laten. Bij baby’s kun je met een koortslip zelfs het best uit de buurt blijven. Van een knuffel of aanraking van iemand met een koortslip kunnen zij heel erg ziek worden.

Vanwege bovenstaande redenen kun je het beste de volgende tips in je achterhoofd houden als je een keer een koortslip hebt:

 • Was altijd je handen met zeep voor en na aanraking van je koortslip.
 • Raak anderen zo min mogelijk aan. Kom met je koortslip niet te dicht bij baby`s en jonge kinderen: niet zoenen, niet knuffelen.
 • Vermijd orale seks.
 • Breng oogmake-up niet of heel voorzichtig aan, om een herpesinfectie van het oog te voorkomen.
 • Gebruik handdoeken, washandjes, scheergerei en dergelijke niet samen met iemand anders.
 • Deel lipsticks en verzorgende lipproducten niet met elkaar en andere make-up ook liever niet.
 • Breng een middel tegen koortslip alleen aan op de pijnlijke plek of de blaasjes. Smeer het niet uit, want dan kan het virus juist verspreid worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij wel eens een koortslip?

 • Moemsy
  Moemsy
  Gelukkig heb ik dat virus niet in me en ben er ook niet vatbaar voor ;)
  Beantwoorden
 • ria19472
  ria19472
  Als ik zomers in de zee ben geweest kunnen mijn lippen verbranden en dan kan ik zomaar een koortslip krijgen .Mijn redmiddel is beschermen met factor 25 en zeker elk moment smeren als ik in zee ben geweest en oppassen met hete producten zoals soep eten .
  Beantwoorden
 • YvonneH
  YvonneH
  En niet alleen een lip, het trekt soms door tot op mijn neus toe.:(
  Beantwoorden
 • Mpetit
  Mpetit
  Ik heb hét middel gevonden tegen een koortslip!! Jaren heb ik rondgelopen met lipblaasjes, en dagen erna met korstjes. Soms enkele keren per maand, soms wat minder. Maar het lukte me nooit om er iets aan te doen.. Via http://www.koortslippreventie.nl ben ik in aanraking gekomen met een elektrisch apparaat dat er voor zorgt dat de koortslip gewoon NIET doorkomt! Dus als je een blaasje voelt opkomen, we kennen het gevoel allemaal, gebruik je dat ding en de koortslip zet niet door. Duurt 4 seconden en het lipblaasje verdwijnt gewoon. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn als ik het zo typ haha. Fenomenaal gewoon!! Ik wou dat ik het eerder had ontdekt!:inlove:
  Beantwoorden
 • Mpetit
  Mpetit
  Ik heb hét middel gevonden tegen een koortslip!! Jaren heb ik rondgelopen met lipblaasjes, en dagen erna met korstjes. Soms enkele keren per maand, soms wat minder. Maar het lukte me nooit om er iets aan te doen.. Via http://www.koortslippreventie.nl ben ik in aanraking gekomen met een elektrisch apparaat dat er voor zorgt dat de koortslip gewoon NIET doorkomt! Dus als je een blaasje voelt opkomen, we kennen het gevoel allemaal, gebruik je dat ding en de koortslip zet niet door. Duurt 4 seconden en het lipblaasje verdwijnt gewoon. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn als ik het zo typ haha. Fenomenaal gewoon!! Ik wou dat ik het eerder had ontdekt!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen