Placeholder

Voorbereiding

Angelique heeft het er maar druk mee op Moederdag. En dan heeft ze het niet over haar eigen Moederdag…

Angelique heeft het er maar druk mee op Moederdag. En dan heeft ze het niet over haar eigen Moederdag…

Wanneer ik in mijn keuken loop, struikel ik letterlijk over de dozen. De voorbereiding van Moederdag in het ziekenhuis is begonnen en oh, oh, wat heb ik geweldige mensen om mij heen!
Toen ik in een opwelling de eerste e-mail verstuurde voor hulp, had ik niet verwacht dat er zo veel mooie en hartverwarmende reacties binnen zouden komen. Niet alleen van de bedrijven die goederen ter beschikking stelden, maar ook van bedrijven die niet mee konden doen om welke reden dan ook.
Een mailbox vol aanmoedigingen zorgde er voor dat ik nog harder mijn best ging doen. Aanvankelijk had ik gedacht om een kleinigheidje af te geven voor Moederdag. Maar dat kleinigheidje werd al snel een heel pakket! “Think big!” werd het motto en met de voorbereidingen kwamen de ideeën. Ideeën voor een stichting, een organisatie ter ondersteuning van ouders met een (chronisch) ziek kindje. Het zelfvertrouwen dat in de afgelopen jaren een flinke dreun had gekregen groeide, en mijn energie niveau steeg de pan uit. Sommige dagen stond ik letterlijk te stuiteren van adrenaline en ideeën. Probeer die dan maar eens te stroomlijnen! Maar met losse post-its, een smartphone met audiorecorder en een laptop, kwam ik al een heel eind.

Op een van die “stuiterdagen” bedacht ik mij dat er bij Moederdag ook taart hoort, dus besloot ik alle patisserieën in de buurt aan te schrijven. In tegenstelling tot de eerdere reacties, kreeg ik hier helemaal geen reactie op. Geen enkele patisserie reageerde. De teleurstelling duurde maar enkele minuten. Ik besloot mijn vrienden te betrekken bij mijn “probleem” en plaatste een oproep op Facebook. Wie oh wie kon mij helpen aan een taartje. Binnen een uur had ik genoeg taart, koekjes en cakejes om de dag een extra zoet randje te geven. Ik was verbaasd, verrast en overweldigd door alle vrienden die bereid waren om een groot deel van hun dag in de keuken te staan. En daar bleef het niet bij. Mensen dachten mee en gingen de markt op om fruitkistjes te scoren waar we de presentjes in konden doen. Ze boden spontaan hun hulp aan om alles in te pakken en wilden zelfs helpen uitladen en uitdelen in het ziekenhuis.

Ik voel mij een bevoorrecht mens, dat ik zoveel mensen en bedrijven ken die zich inzetten voor het goede doel. Zonder daar iets voor terug te verwachten! DANK JULLIE WEL!!! 

Fijne Moederdag!