Placeholder

Vi(e)solie

Visolie: het smaakt niet lekker, ruikt niet aangenaam en het idee van het product is bovendien ook niet heel appetijtelijk. Toch slikken mensen het. Waarom?!

Visolie: het smaakt niet lekker, ruikt niet aangenaam en het idee van het product is bovendien ook niet heel appetijtelijk. Toch slikken mensen het. Waarom?!

Wij Nederlanders kopen veel visolie. Het wordt door drogisterijen en voedingsexperts aangeraden om tijdens de maaltijd(en) te slikken. En waarom? Omdat het zo gezond is.

 

Wat is visolie?
Visolie bestaat uit meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3 vetzuren). Dit zijn ‘essentiële’ vetzuren (vetzuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken) die de meesten van ons te weinig binnenkrijgen. De reden hiervan, is dat omega-3 vetzuren niet in heel veel voeding aanwezig zijn. Ze zijn voornamelijk te vinden in vette vis, zoals wilde zalm, haring, makreel en tong.

De voordelen van visolie
Het slikken van visolie heeft een positieve werking op het hart en het vatenstelsel, het werkt ontstekingsremmend, voorkomt bloedklontering (en daarmee hartaanvallen) en het lijkt gunstig te zijn voor de ontwikkeling van onze hersenen (en geheugen). Daarnaast lijkt visolie een rol te kunnen spelen bij het verminderen van depressies.

Dagelijks twee gram visolie helpt bovendien om spieren bij vrouwen boven de zestig sterk te houden. De visolie is vooral effectief wanneer vrouwen regelmatig aan krachttraining doen.

Zorg goed voor jezelf
Klinkt dit je goed in de oren? Probeer het dan zelf eens uit! Visolie capsules zijn normaal gesproken vrij prijzig, maar bij De Tuinen zijn ze nu in de aanbieding: elke tweede visolie capsulepot is gratis!

Klik op onderstaande artikelen om ze beter te bekijken of om ze te bestellen.

olie olie donker super epa 1200 omega 3

Bronnen
ABC Gezondheid
Peak Experience