Hoe meer pannen en bakjes op tafel, hoe meer je eet.

Van variatie ga je meer eten

Misschien herken je het wel: na chips heb je echt iets zoets nodig en daarna kan er wel weer wat zouts bij. Van variatie ga je meer eten en dat geldt ook voor het avondeten.

Misschien herken je het wel: na chips heb je echt iets zoets nodig en daarna kan er wel weer wat zouts bij. Van variatie ga je meer eten en dat geldt ook voor het avondeten.

Onderzoekers voerden een experiment uit, waarbij ingrediënten los werden geserveerd of juist als roerbakgerecht. Van het roerbakgerecht werd minder gegeten, zowel in hoeveelheid als in calorieën.

Logische verklaring
Vroeger moesten mensen het eten dat ze zagen zo snel mogelijk opeten. Deden ze dat niet dan bedorf het, omdat er geen mogelijkheid was om het te bewaren. Hoe meer voedsel je ziet, hoe meer je wilt eten, want je weet niet wanneer het op zal zijn. Inmiddels zijn tijden veranderd: we hebben een koelkast en een vriezer. Alles meteen opeten is dus helemaal niet nodig, maar ons oergevoel zegt iets anders.

De oplossing?

  • De simpelste en snelste oplossing: gooi alle ingrediënten in één pan.
  • Als je losse ingrediënten bereidt, bereid dan eens wat minder dan je gewend bent.
  • Eet niet te snel. Verzadiging voel je pas na 20 minuten. Leer een vol gevoel herkennen en stop dan ook echt met eten.
  • Vries de restjes in. Eet je een keer alleen, heb je een lekkere en snelle maaltijd klaar. Of introduceer één keer per week kliekjesdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Herken je dit?

  • francis.roelofs
    francis.roelofs
    omdat iedre keer wat anders lekker is
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen