Van putjes in benen en billen af door voeding?

Van putjes in benen en billen af door voeding?

Deze week beantwoord dieetcoach Marianne de vraag van Ellen. Zij wil van de putjes in haar bovenbenen en billen af en vraagt zich af of ze dit met voeding kan bereiken.

Deze week beantwoord dieetcoach Marianne de vraag van Ellen. Zij wil van de putjes in haar bovenbenen en billen af en vraagt zich af of ze dit met voeding kan bereiken.

Ellen (46): “Ik wil graag weer een strak lichaam krijgen. Vooral wil ik af van de putjes op mijn bovenbenen en billen. Die zijn er sinds mijn veertigste verjaardag in gekomen. Kan ik ze verminderen door mijn voeding aan te passen, of kan dit alleen door te trainen? En welke oefeningen zou ik dan moeten doen? Of moet ik gewoon accepteren dat die putjes erbij horen op mijn leeftijd? Ik ben 1 meter 70 lang en weeg 75 kilo.”

Het antwoord van online dieetcoach Marianne Mascini:
“Ik begrijp dat je het vervelend vindt dat de veerkracht van je huid minder wordt. Helaas kun je daar niet altijd iets aan doen. Ik zie wel dat je gewicht iets hoger is dan gewenst. Hierdoor kun je minder spiermassa hebben. De ideale spiermassa voor een vrouw van jouw leeftijd is tussen de 23 en 34 procent. Je kunt dit bij een sportschool laten meten, zodat je je eigen spiermassapercentage kent. Door te gaan sporten, zal dit percentage veranderen. Je spiermassa wordt groter en je vetmassa vermindert – mits je niet méér gaat eten. Je kunt ook alleen sporten om je extraatjes (alles wat je meer eet en drinkt dan je nodig hebt) te verbranden, dan blijven je gewicht, spiermassa en taille gelijk. Maar ga je sporten om je bestaande spieren te activeren, dus je spiermassa te vergroten, dan zul je ook vet verbranden. Helaas kan ik niet garanderen op welke plaatsen van je lichaam dit gebeurt. Dus ook niet of je huid op de juiste plaatsen weer strakker gaat zitten. Mijn advies: eet gezond en beweeg ruim voldoende. Check je voeding eens met de eetmeter, die vind je op mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter. En bespreek met je sportschool welke oefeningen of welk beweegprogramma voor jou het beste zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen