hoofdpijn migraine

Vaak last van hoofdpijn of migraine? Probeer déze simpele gewoonte

Heb je regelmatig last van vervelende hoofdpijn of migraine? Dan zou dit je weleens echt een oplossing kunnen zijn, aldus de wetenschap.

Migraine

Migraine is simpelweg een aanval van heftige hoofdpijn. Erg vervelend en zo’n aanval kan je gehele dag verpesten. Gelukkig hebben we goed nieuws. Zo blijkt uit onderzoek dat 75% van alle mensen die last hebben van migraine, hun klachten zouden kunnen verminderen door regelmatig te sporten. Zo was er een onderzoek waar 4600 mensen aan deelnamen. De helft van de mensen die nooit sportten, hadden 25 of meer dagen waarop ze last hadden van hoofdpijnklachten.

Lees ook: Waarom samen met je partner sporten jullie relatie én seksleven verbetert

Sporten

Uit ditzelfde onderzoek bleek dat van de mensen die 150 minuten of meer in een week sporten, de meerderheid bijna nooit last had van hoofdpijnklachten. Ook nam de kans op een depressie en angst gerelateerde klachten af. Daarnaast verbeterde de kwaliteit van de nachtrust aanzienlijk.

Sport en migraine

Heb jij het gevoel dat sporten jouw migraine juist veroorzaakt of versterkt? Dit kan, maar dit hoeft geen reden te zijn om je work-out over te slaan. Onderzoekers raden je aan om zo goed mogelijk gehydrateerd te blijven. Zowel voor, tijdens, als na je work-out. Doe je dit niet, dan zou dit je migraine kunnen veroorzaken of verergeren. Daarnaast kan het helpen om een goede warming-up te doen en niet te veel van jezelf te verwachten. Doe het lekker rustig aan.

Lees ook: Heb je een gigantische hekel aan sporten? 6 tips om tóch te beginnen

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen