Ontwerp Zonder Titel 2021 03 01t114105.961

Heb je een gigantische hekel aan sporten? 6 tips om tóch te beginnen

Niet iedereen wordt geboren met een liefde voor sport. Heb jij een hekel aan sporten? Met déze 6 tips lukt het je om jezelf te motiveren.

1. Afspreken

In plaats van in één keer doelloos te gaan hardlopen, is het beter om eerst afspraken met jezelf te maken. Deze afspraken hoeven niet groots te zijn. Begin vooral klein. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om de hele week de trap te pakken, in plaats van de lift.

2. Ochtend

Ja, natuurlijk lig je ’s ochtends het liefst zo lang mogelijk in bed. Toch houden mensen die in de ochtend sporten, hun sportgewoontes langer vol. Als je in de ochtend gaat sporten, heb je de grootste kans dat je dit ook daadwerkelijk volhoudt. Plannen om in de avond te gaan sporten kunnen namelijk makkelijker afgezegd of verplaatst worden.

3. Uitdaging

Misschien heb je het wel eens ergens voorbij zien komen: challenges. Spreek bijvoorbeeld met een groepje vriendinnen af om iedere dag 5 minuten te sporten of 10 push-ups te doen. Je zult zien dat je elkaar motiveert om dit vol te houden.

Lees ook: 7 redenen om niet te sporten (maar het tóch te doen)

4. Thuis

Soms vinden mensen het sporten niet eens zo erg, maar gaat het vooral om het plannen. Hoe laat ga je sporten en met wie? Dan moet je nog je tas inpakken en je haasten naar de sportschool. Door thuis te sporten, bespaar je jezelf deze stress. Je kunt net zo goed in je pyjama sporten, want er is toch niemand die jou ziet.

5. Samen sporten

Samen is vaak beter dan alleen. Vooral als jullie allebei weinig motivatie hebben om te sporten. Als je weet dat je vriendin op je rekent, dan zeg je het sporten waarschijnlijk toch wat minder snel af.

6. Buiten

Uit onderzoek blijkt dat buiten sporten je energie nog meer verhoogt. Daarnaast nemen spanning en depressieve gevoelens af.

Lees ook: Wat is nu beter: sporten in de ochtend of in de avond?

Foto: GettyImages
Bron: SheKnows