seks

(Nóg) betere seks in 2023? Probeer deze 6 tips

Heb jij al goede voornemens op het gebied van seks? Wat dacht je van (nog) betere seks dan vorig jaar? Probeer déze tips.

1. Focus op voorspel

Voorspel is voor zowel mannen als vrouwen belangrijk om in de stemming te komen. Vooral vrouwen vinden het fijn als er voor de seks nog wat geknuffeld en gezoend. Vergeet niet dat voorspel zowel mentaal als fysiek is. Creëer bijvoorbeeld een romantische setting als je partner terugkomt van werk of draag kleding en parfum waardoor je je sexy voelt. Jullie zouden ook een seks kaartspelletje kunnen spelen om zo helemaal in the mood te komen.

2. Gebruik glijmiddel

Er is vaak een negatief stigma over glijmiddel en het gebruik hiervan. Dit terwijl glijmiddel kan helpen om zowel de seks fijner te laten voelen, als ervoor te zorgen dat je minder last hebt van irritaties rondom je vagina. Je hebt verschillende soorten glijmiddel. Zo bestaat er inmiddels ook natuurlijk glijmiddel.

3. Erkenning

Veel mensen vinden het fijn om te horen als ze het goed doen, zo ook tussen de lakens. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘jij voelt zo goed als je x doet’ of ‘ik vind het zo fijn als je x doet’. Je kunt je partner ook non-verbaal laten weten dat je geniet van de seks door hem of haar een kus te geven, hem of haar aan te moedigen en te laten blijken dat je het naar je zin hebt.

Lees ook: Inge: ‘Ons seksleven is gedoofd, daarom mag hij van mij met een ander’

4. Tantra

Heb je wel eens geëxperimenteerd met tantra-seks? Sommige koppeltjes vinden het geweldig, dus jullie zouden het eens kunnen proberen. Bij tantra speelt een orgasme geen grote rol, maar gaat het vooral om het ontdekken. Op internet zijn er verschillende oefeningen te vinden, maar je kunt bijvoorbeeld beginnen door samen op de bank of op bed te gaan zitten en te benoemen wat je zo leuk vindt aan de ander. Vervolgens gaan jullie elkaar masseren en erotisch stimuleren, maar mag er nog geen orgasme worden bereikt. De laatste stap kán eventueel wel seks met orgasme zijn.

5. Focus op interne orgasmes

We hebben er al eens eerder over gesproken, maar een intern orgasme is een dieper orgasme dan een normaal orgasme. Dit orgasme zou ook zorgen voor intensere gevoelens en tevredenheid. Om zo’n intern orgasme te kunnen bereiken, is het belangrijk dat je je eigen lichaam leert kennen. Dit kun je doen door verschillende seksspeeltjes uit te proberen, maar ook door samen met je partner nieuwe posities te proberen of door voorafgaand aan de seks eerst een clitoraal orgasme te bereiken.

6. Seksspeeltjes

Natuurlijk is seks met je partner fantastisch, maar het kan heel leuk zijn om seksspeeltjes aan jullie seksleven toe te voegen. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende speeltjes op de markt, dat kiezen lastig wordt. Denk bijvoorbeeld aan de LELO luchtdruk-vibrator of de inmiddels klassieke Satisfyer Pro 2.

Lees ook: Bewezen: hoe meer je slaapt, hoe beter je seksleven wordt

Foto: GettyImages
Bron: Theeverygil.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.