taart

Goed nieuws: taart als ontbijt kan helpen bij gewichtsverlies

Ja, je leest het goed. Een stuk taart bij je ontbijt, zou volgens wetenschappelijk onderzoek helpen bij gewichtsverlies.

Taart

Wie is er nou niet dol op taart? Je kunt het innerlijke kind in je naar boven laten komen, want volgens een wetenschappelijk onderzoek zou een stuk taart bij je ontbijt, kunnen helpen bij gewichtsverlies. Zo was er een groep mensen die ontbeet met veel proteïnes en koolhydraten. Ze aten hierbij ook nog een toetje. Deze groep mensen had er minder moeite mee om zich aan een gezond dieet te houden dan de groep mensen die een calorie-arm ontbijt kreeg. Ook lukte het de eerste groep mensen makkelijker om de verloren kilo’s eraf te houden.

Lees ook: Oui oui: dít zijn de gezondheidsvoordelen van een croissantje als ontbijt

Ontbijt

Onderzoekers denken dat het moment waarop je ontbijt en het soort ontbijt dat je kiest bijdragen aan je gewichtsverlies. Een ontbijt dat uit veel proteïnes en koolhydraten bestaat, zorgt ervoor dat je langer vol zit en dus minder snel zal gaan snacken. Doordat je jezelf in de ochtend al trakteert op iets lekkers, zul je de rest van de dag minder de behoefte hebben om iets ongezonds te eten. Natuurlijk is het wel belangrijk om een gevarieerd voedingspatroon te hanteren. Hierbij mag je jezelf ook af en toe trakteren op iets lekkers.

Lees ook: Waarom je nooit met een ronde kom zou moeten ontbijten

Tip van de redactie

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Afvallen Met Gezond En Vooral Lekker Eten
Bekijk bij bol.com

Foto: GettyImages
Bron: Today.com