croissant

Oui oui: dít zijn de gezondheidsvoordelen van een croissantje als ontbijt

Uiteraard is een croissantje niet het meest gezonde ontbijt dat er bestaat. Maar wist je dat het óók een aantal gezondheidsvoordelen met zich meebrengt?

Croissant

Een croissant is een typisch Frans broodje van gerezen zoet bladerdeeg. Het broodje wordt gerold in de vorm van een halve maan en dit is waarom het croissant (vertaling: wassende maan) wordt genoemd. Tegenwoordig kun je deze typisch Franse broodjes bijna in iedere bakkerij en supermarkt verkrijgen. Natuurlijk is het niet gezond om de hele dag door alleen maar croissantjes te eten, maar zo nu en dan een croissant kan helemaal geen kwaad. Sterker nog: een croissantje heeft een aantal fijne gezondheidsvoordelen. Zo bevat een croissant ijzer en selenium. Ijzer helpt bij de productie van nieuwe rode bloedcellen en selenium zorgt onder andere voor de groei van deze rode bloedcellen.

Lees ook: Waarom je croissants beter bij de supermarkt dan bij de bakker kunt kopen

Vitamines

Een croissant bevat ook een aantal belangrijke vitamines, waaronder vitamine A en vitamine B5. Deze twee vitamine zorgen onder andere voor de stroming van het zuurstof door je lichaam. Hierdoor lukt het jou om je aandacht beter erbij te houden. Tot slot bevatten croissantjes ook nog eens foliumzuur en vitamine B3. Deze twee vitamines zorgen dat je stofwisseling beter werkt. Je verteringssysteem zal beter werken en je zult merken dat je je energieker voelt gedurende de dag. Zo nu en dan ontbijten of lunchen met een croissant is dus helemaal zo slecht nog niet.

Lees ook: Croissants vullen: 5 verrassende combinaties

Foto: GettyImages
Bron: 407cafe.com