Slapen met een verkoudheid

Slapen met een verkoudheid

Met een verkoudheid slapen is vaak lastig. Een verstopte neus, een zere keel en veel hoesten kunnen ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt. Om toch wat slaap te pakken, geven we je tips.

Met een verkoudheid slapen is vaak lastig. Een verstopte neus, een zere keel en veel hoesten kunnen ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt. Om toch wat slaap te pakken, geven we je tips.

Douche
Veel mensen stomen boven een bak met kokend water. Stoom maakt het ademhalen makkelijker. Maar je kunt ook heel makkelijk stomen onder de douche of in een warm bad. Het bad maakt je ook wat slaperiger, waardoor je daarna misschien sneller in slaap valt.

Neusspray
Een neusspray verlicht verstopping van je neus en opent de neusholten. Let er wel op dat je de neusspray niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruikt, tenzij je een neusspray met zoutoplossing hebt. Je kunt ook zelf een zoutoplossing maken. Meng een afgestreken theelepel zout met 250 milliliter gekookt water. Dit kun je in een spuitflesje doen of voorzichtig in je neus gieten.

Mentholzalf
Mentholzalf houdt je neusgaten open door de sterke mintgeur. Je hoeft de zalf alleen op je borst en keel te smeren. Eet het niet op en smeer het ook niet in je neus. Gebruik voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar een babyvariant zonder menthol.

Zout water
Om je zere keel te verzorgen kun je gorgelen met zout water voor je naar bed gaat. Dit verlicht je keelpijn waardoor jij beter kunt slapen.

Luchtbevochtiger
Droge lucht is vervelend als je verkouden bent. Een luchtbevochtiger kan je daarom helpen. De stoom helpt tegen een verstopping en bevochtigt je neusholtes. Het helpt je met ademhalen, verzacht je keelpijn en verzacht het geïrriteerde weefsel in je neus. Maak ‘m wel regelmatig schoon om verspreiding van de bacteriën te voorkomen.

Hoofdeinde van je bed
Je bijholten lopen makkelijker leeg als je veel kussens onder je hoofd stopt, maar hierdoor wordt je nek niet goed ondersteunt. Verhoog daarom liever je hoofdeinde van je bed. Kan jouw bed dat niet? Je kunt grote boeken onder de poten van het hoofdeinde leggen. Zo ontstaat er ook een lichte helling.

Ritme
Probeer zoveel mogelijk je normale dag- en nachtritme te behouden wanneer je verkouden bent. Sta om dezelfde tijd op en ga om dezelfde tijd naar bed. Zo val je niet alleen makkelijker in slaap, je bouwt ook meer weerstand op, zodat je een volgende keer beter bent beschermd tegen een verkoudheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk middeltje gebruik jij om in slaap te komen als je verkouden bent?

 • sandrasoekias@gmail.com
  sandrasoekias@gmail.com
  Zodat mijn neus goed open is, ik beter kan ademhalen en 's ochtends niet met een vastgeplakte tong aan mijn gehemelte wakker word ....
  Beantwoorden
 • fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  Lekker insmeren met wat Vicks en dan adem je weer normaal en heb je het niet benauwd.:$:$
  Beantwoorden
 • Smokkel
  Smokkel
  Een rauwe ui geraspt op een schaaltje naast mijn bed en mijn vicks inhaler regelmatig gebruiken.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen