Placeholder

Simpele smokey eyes maken

Heb jij altijd al mooie smokey eyes willen hebben? Met het dit stappenplan creëer je ze simpel en snel. 

Heb jij altijd al mooie smokey eyes willen hebben? Met het dit stappenplan creëer je ze simpel en snel.

Je kunt met smokey eyes alle kanten op en je bent niet verplicht om alleen bruine en grijze oogschaduw te gebruiken. Als je een chique feestje hebt is het bijvoorbeeld leuker om voor glitteroogschaduw te kiezen. Volg ons stappenplan en je zult zien dat een smokey look er ingewikkelder uitziet dan het is.

Wat heb je nodig?

  • Oogschaduwbasis
  • Bruine oogschaduw
  • Grijze oogschaduw
  • Zwart kohlpotlood
  • Mascara

 

Stap 1: Begin met het aanbrengen van de oogschaduwbasis. Door deze basis blijft je make-up langer zitten. Vervolgens breng je bruine oogschaduw aan op je ooglid.

Stap 2: Trek nu met een kohlpotlood een lijntje vlak langs de wimpers op het bovenste ooglid. Je hoeft hier echt geen geoefende hand voor te hebben, het lijntje hoeft niet perfect te zijn, als je maar dicht bij de wimpers blijft. Laat het lijntje aan de uiteinden van je oogleden een klein beetje omhoog lopen, maar trek het niet al te ver door. Maak het lijntje niet te dun, want straks ga je de kohl ervan met een kwastje ‘uitsmeren’ over de rest van je ooglid.

Stap 3: Breng vervolgens de grijze oogschaduw aan op het vervaagde oogpotloodlijntje. Vervaag het vanaf de wimperrand van donker naar bijna niets op het bewegende ooglid tot aan de arcadeboog. Het geheim van mooie smokey eyes is dat de kleur het donkerst is tegen de wimperrand en dat deze kleur vervaagt over het bewegende ooglid naar bijna niets.

Stap 4: Trek nu met hetzelfde oogpotlood een lijntje vlak langs je wimpers aan de onderkant van je oog. Trek het lijntje helemaal door tot aan je binnenste ooghoek. Vervaag het lijntje onder je oog dus voorzichtig met een kwastje en ‘vermeng’ het vervaagde lijntje met een vleugje bruine oogschaduw.

Stap 5: De laatste stap is nu nog mascara aanbrengen en je smokey eyes zijn klaar!

Vind je het stappenplan moeilijk om te volgen? In dit filmpje wordt het in het Engels nog een keer uitgelegd.