Pak je stress aan

Pak je stress aan

Wanneer je gestrest bent, denk je dat je geen tijd hebt om daar wat aan te doen. Maar deze simpele tips zorgen voor een opgeruimd hoofd, binnen 15 minuten!

Wanneer je gestrest bent, denk je dat je geen tijd hebt om daar wat aan te doen. Maar deze simpele tips zorgen voor een opgeruimd hoofd, binnen 15 minuten!

Neem meer tijd ’s ochtends
Een kwartiertje langer slapen ’s ochtends klinkt je vast als muziek in de oren. Maar als je nou eens die 15 minuten eerder uit bed komt, ben je minder gestrest de rest van de dag. Wanneer je de tijd neemt om wakker te worden, heb je meer tijd voor jezelf. Neem die 15 minuten om doelen te stellen en te denken aan wat je die dag moet doen. Je zult merken dat je dag dan veel lekkerder verloopt.

Zorg voor een oase van rust
Word jij ontspannen van groen? Of misschien blauw? Of rood? Laat deze kleur dan terugkomen in kleine dingen. Leg een sjaal of kleed in die kleur over de leuning van je stoel, verander je computerscherm of leg een kleed op de grond.

Weg met de troep
Het huis schoonmaken is niet iedereens favoriet, maar het helpt wel tegen de stress. Stress zorgt voor een warboel in je hoofd en een warboel in je huis helpt daar niet aan mee. Het zorgen voor een opgeruimd huis geeft je de indruk dat je ook kan zorgen voor een opgeruimd hoofd. Zie je het echt niet zitten? Begin dan met kleine dingen, zoals je bestekla.

Lach!
Ze zijn er niet voor niks, al de kattenfilmpjes en video’s met dansende baby’s. Na eens stressvolle dag helpt het om grappige dingen te bekijken, want lachen is gezond!

Creatief bezig zijn
Altijd al een fotoboek willen maken? Dan is dat een goede manier om van je stress af te komen. Het helpt je te focussen op waar je mee bezig bent en je voelt je verbonden met de mensen op de foto’s. Maar ook andere doe-het-zelf werkjes zijn een goede therapie om van je stress af te komen.

Aanspannen en ontspannen
Al sinds de jaren ’30 wordt dit trucje aangeraden: Je spant je hele lichaam aan en ontspant dan weer. Wanneer je lichamelijk ontspannen bent, helpt dat ook om je geestelijk te kunnen ontspannen. De beste manier is om in een comfortabele positie te gaan liggen in losse kleding. Span en ontspan elke spiergroep in je lichaam. Begin bij je voorhoofd, dan richting je oog, neus, oor, mond, helemaal tot je bij je tenen bent aangekomen. Als er een spier gespannen blijft, span je deze bewust opnieuw aan en ontspan je weer tot ook deze spier ontspant.

Controleer je ademhaling
Met een diepe inademing haal je meer zuurstof naar binnen. Dit zorgt ervoor dat je kalmeert en ontspant. Waar je ook bent, je kunt een minuutje de tijd nemen om een keer diep in te ademen en rustig uit te ademen.

Druk uitoefenen
Een simpele truc om stress te verlichten is om druk uit te oefenen op zogeheten drukpunten. De makkelijkste is je derde oog, de ruimte tussen je wenkbrauwen. Plaats je middelvinger en wijsvinger op de plek en oefen druk uit voor 1 tot 2 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij vaak gestrest?

  • jacque-lien
  • trust
    trust
    :$: soms wat gestrest helemaal afhankelijk van e situatie, loopt thuis en in de familie alles lekker dan kan ik op mijn werk ook de wereld aan!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen