Opperdepop

Opperdepop

Wanneer de hoofdpijn steeds erger wordt, stuurt de endocrinoloog Angelique naar de huisarts. Volgens hem komt de hoofdpijn door heel iets anders dan de tumor.

Wanneer de hoofdpijn steeds erger wordt, stuurt de endocrinoloog Angelique naar de huisarts. Volgens hem komt de hoofdpijn door heel iets anders dan de tumor.

Het is maandag en ik word langzamerhand gek van de pijntjes. Die onverklaarbare, lastige pijntjes. En wanneer ik mijn dochter naar school heb gebracht en op weg ga naar mijn werk, komt er een overweldigende hoofdpijn om het hoekje kijken. Ik besluit me ziek te melden en bel thuis direct met de endocrinoloog. We hadden afgesproken dat ik moest bellen als de klachten erger werden, dus bij deze…

Wanneer de endocrinoloog mij aan het eind van de dag terugbelt, is ze eigenlijk heel verbaasd. Ze heeft de uitslag van de MRI en de andere testen voor zich en daar kan ze niets van mijn klachten uit herleiden. Wel heeft ze de kaart van mijn dochter erbij genomen en komt ze met een hele andere mogelijkheid. Samen spreken we af dat ze mij wel onder behandeling houdt, maar dat ik nu even terugga naar de huisarts.

De volgende dag zit ik bij de huisarts, die de uitslag van de endocrinoloog alleen maar kan beamen. Er is te veel gebeurd en ik ben alleen maar doorgegaan. Nu geeft mijn lichaam klaarblijkelijk aan dat het er genoeg van heeft. Ik zit tegen een behoorlijke burn-out aan te hikken. Streng kijkt de huisarts mij aan, terwijl hij mij op m'n hart drukt dat ik moet rusten. Maarja, met een gezin en een baan, gaat dat niet altijd even goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen