Ontwerp Zonder Titel (39)

Dít is waarom je zo’n trek hebt in ongezond eten na een avondje uit

Net iets te veel alcohol gedronken? Dan is de kans groot dat je de volgende dag vooral zin hebt in ongezond eten, maar waarom eigenlijk?

Cravings

Als je de avond van te voren iets te veel alcohol gedronken hebt, is de kans heel groot dat je de volgende dag vooral verlangt naar ongezond eten. Misschien ben je al maandenlang bezig met gezond eten en voldoende bewegen, maar die ene avond waarop je te veel hebt gedronken, kun je alleen maar denken aan een vette hamburger en een portie frietjes met mayonaise. Niet gek, want volgende wetenschap is hier een logische verklaring voor.

Lees ook: Angstig of depressief nadat je alcohol hebt gedronken? Híer komt het door

Wetenschappelijke verklaring

De reden waarom je na een avondje stappen, toegeeft aan je verlangen naar ongezonde voeding, heeft te maken met je suikerspiegel. Alcohol zorgt namelijk eerst voor een piek in je bloedsuikerspiegel, waarna deze ook weer snel daalt. Hierdoor krijgt je brein het signaal dat je lichaam behoefte heeft aan voedsel, en dan vooral de ongezonde opties. Ongezond eten zorgt namelijk sneller voor een verzadigd gevoel. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je tijdens een avondje uit ook voldoende water drinkt. Daarnaast is het natuurlijk helemaal geen ramp om zo nu en dan lekker toe te geven aan je cravings.

Lees ook: Vier je nieuwjaar dit jaar thuis? 4 leuke ideeën op een rijtje

Foto: GettyImages
Bron: ndtv.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.