Ontwerp Zonder Titel (30)

Vier je nieuwjaar dit jaar thuis? 4 leuke ideeën op een rijtje

Vier jij nieuwjaar dit jaar gewoon thuis? Wij zetten 4 originele ideeën op een rijtje, waardoor het alsnog een feestje wordt.

1. Uitgebreid diner

Vier je nieuwjaar met vrienden en/of familie? Dan is het organiseren van een uitgebreid diner een uitstekend idee. Wie houdt er nou niet van eten en lekker lang natafelen? Je kunt ervoor kiezen om ieder zijn of haar favoriete gerecht mee te laten nemen. Jij zorgt dan bijvoorbeeld voor het dessert en het drinken. Natuurlijk is het ook jouw taak om de tafel er feestelijk uit te laten zien. Leg op iedere stoel bijvoorbeeld een klein kaartje met een berichtje waarin je beschrijft waar je hem of haar dankbaar voor bent dit jaar.

2. Doelen

Na het diner, kunnen jullie ook allemaal een eigen vision board maken. Ieder heeft een groot vel papier. Je pakt vervolgens een stapel kranten en tijdschriften en knipt eruit wat je interessant lijkt. Dit kan de kop van een tekst zijn of een afbeelding. Vervolgens plak je al deze knipsels op één bord. Het vision board weerspiegelt de doelen die jij graag nog wil bereiken volgend jaar (nieuwe baan, je inschrijven voor een cursus) of de dingen waar je meer energie in wil gaan stoppen (vriendschap of beter voor jezelf zorgen).

Lees ook: Bewezen: het spelen van bordspellen verbetert je geheugen én stemming

3. Vragenspel

Je kent vast wel een vragenspel, waarbij je door middel van vragen terugkijkt op het afgelopen jaar, maar ook vooruit kijkt. Zoek online naar een geschikt spel. Op deze manier weet je waar je vrienden of familieleden mee bezig zijn en leer je elkaar nog beter kennen.

4. Helemaal niets doen

Misschien ben je na de kerstperiode zo uitgeblust, dat je het helemaal prima vindt om met nieuwjaar wat rustiger aan te doen. Samen met je vrienden haal je jullie favoriete snacks in huis. Hierna kruipen jullie met een deken op de bank om jullie favoriete serie of de oudejaarsconference te kijken. Haal een (alcoholvrije) fles champagne in huis om zo om 12 uur wél feestelijk het nieuwe jaar in te luiden.

Tip van de redactie

Met de Fitbit Charge 5 + Premium weet je preciest of je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen. Door intensieve work-outs af te wisselen met rustdagen voor herstel, kun je betere resultaten behalen. Ontdek wat je lichaam nodig heeft met de herstelscore in Fitbit Premium. Elke ochtend ontvang je een score in de Fitbit app op basis van je activiteit, slaap en hartslagvariabiliteit.

Fitbit Charge 5 Activity Tracker Ivoorwit
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Sensueel rolspel in de slaapkamer? Met déze tips wordt het een succes

Foto: GettyImages
Bron: TheEveryGirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.